Οδηγούμε δύο σύγχρονα εξηλεκτρισμένα κινεζικά SUV, εκτάκτως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε δύο σύγχρονα εξηλεκτρισμένα κινεζικά SUV, εκτάκτως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πού είναι οι Κινέζοι;» είχαμε ρωτήσει πριν από χρόνια τον τότε Πρόεδρο της Peugeot και νυν υψηλόβαθμο στέλεχος στη Stellantis, Μαξίμ Πικά. «Οι Κινέζοι θα έρθουν στην Ευρώπη», μας είχε πει «και θα το κάνουν με την έλευση της ηλεκτροκίνησης». Να, λοιπόν, που ο κ. Πικά επιβεβαιώνεται, καθώς στη φετινή λίστα των υποψήφιων αυτοκινήτων για το θεσμό του Αυτοκινήτου της Χρονιάς φιγουράριζαν αρκετές made-in China κατασκευές, κάποιες από τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε κατά τη διάρκεια του φετινού Tannistest στη Δανία.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό MG Marvel και το plug-in υβριδικό Lynk & Co 01.

Πέρα από τις αρχικές μας εντυπώσεις, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που οι κινεζικές εταιρείες προσπαθούν να διεισδύσουν στην Ευρώπη, κάτι όμως που επ’ ουδενί δε θα τους προσφέρει όγκους πωλήσεων αντίστοιχους της εσωτερικής τους αγοράς. Εντούτοις, απλώνοντας το πόδι τους στη δύσκολη ευρωπαϊκή αγορά, αποκομίζουν οφέλη στον τομέα του πρεστίζ και αναμφίβολα θέτουν τις βάσεις για ένα σημαντικά υψηλότερο μερίδιο τα επόμενα χρόνια.

*Διαβάστε περισσότερα για τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση δύο σύγχρονων κινεζικών SUV στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή