Νέα χρονιά, νέες φωνές δημιουργίας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Νέα χρονιά, νέες φωνές δημιουργίας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ερώτηση των περισσοτέρων, όταν τους προτείναμε να συμμετάσχουν σε αυτό το διαφορετικό τεύχος του «Κ», στο πρώτο της νέας χρονιάς, ήταν αν υπήρχε κάποιο θέμα. Τι ακριβώς ήταν αυτό που τους ζητούσαμε.
Η απάντηση ήταν πως όχι, δεν υπήρχε κανένα θέμα, και ότι αυτό
που τους ζητούσαμε ήταν να μοιραστούν μαζί μας κάτι που τους εκφράζει. Έτσι κι έγινε. Στις σελίδες του πρώτου τεύχους της νέας χρονιάς απλώνεται ένα ετερόκλητο μείγμα από πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, εικαστικά έργα, κολάζ, εικονογραφήσεις και κόμικ, ποιήματα και διηγήματα· είναι το πολυφωνικό αποτύπωμα μιας νέας γενιάς Ελλήνων δημιουργών –τυπικά θέσαμε το όριο στην ηλικία των 40. Εμπνέονται από τη φύση, την παράδοση ή τον γενέθλιο τόπο, από την οικογένεια ασφαλώς, από τα ταξίδια τους και τις εικόνες του κόσμου, από την ποπ κουλτούρα, από την πολιτική και την ιστορία. Διαφορετικές επιρροές, διαφορετικές τεχνικές και αισθητικές προσεγγίσεις, διαφορετικές ανησυχίες και μηνύματα. Είναι η τέχνη ένας καθρέφτης της πραγματικότητας; Είναι ο κόσμος ένα άθροισμα από ασύνδετες ιδέες και εμπειρίες; Αυτό το τεύχος είναι τελικά ένα στιγμιότυπο, ο σφυγμός μιας συγκυρίας που ταυτόχρονα μας κάνει να είμαστε διστακτικοί και ταυτόχρονα ανυπόμονους για τη ζωή που δεν περιμένει.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 9 Ιανουαρίου μαζί με την «Καθημερινή» της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή