Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: Λαχανικά του χειμώνα Β’ τόμος – Από τη Βιβλιοθήκη Γεύσης του «Γαστρονόμου»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: Λαχανικά του χειμώνα Β’ τόμος – Από τη Βιβλιοθήκη Γεύσης του «Γαστρονόμου»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σεβασμό στην εποχικότητα, αποθεώνουμε το καρότο, το κουνουπίδι, τα πράσα και τις πατάτες και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά τους ως προς στην αγορά και στη συντήρησή τους. Κάνουμε το καρότο μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού και διατηρούμε σε βάζο για όλο το χρόνο όλη τη γλύκα και το λαμπερό χρώμα του. Το φουρνίζουμε, το βάζουμε σε τραγανές τάρτες, το κάνουμε γλυκοπικάντικο τσάτνεϊ και συνοδεύουμε τα τυριά και τα αλλαντικά μας, αλλά και πλούσιες σαλάτες και λιχούδικα γιαχνί. Μαθαίνουμε τις εποχές της πατάτας. Ναι έχει και μάλιστα τρεις (!) και ετοιμάζουμε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες από την Μάνη, τον πιο εύκολο και νόστιμο πιρουνάτο πουρέ καθώς και τάρτες και απολαυστικά λαδερά. Πρασόρυζα, πρασόπιτες, αχνιστά και πρασοσέλινα με αυγολέμονο έχουν την τιμητική τους όπως και το κουνουπίδι με τα μυστικά του και τους χίλιους δυο τρόπους να το απολαύσουμε: Από τριμμένο ωμό σε σαλάτες, μέχρι φουρνιστό, τηγανητό πανέ και μουσακά.  

Όλα, στον δεύτερο τόμο που κυκλοφορεί από τη Βιβλιοθήκη Γεύσης του Γαστρονόμου.

Λαχανικά του χειμώνα, ο δεύτερος τόμος την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή