Σας αρέσουν οι τηγανητές πατάτες και αν ναι, είστε σίγουροι ότι ξέρετε να τις τηγανίζετε σωστά;
Στον δεύτερο τόμο «Λαχανικά του χειμώνα» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή φουρνίζουμε τα καρότα, τρίβουμε τα κουνουπίδια, αχνίζουμε τα πράσα και σιγοτηγανίζουμε τις πατάτες όπως οι Μανιάτες.
Έχετε δοκιμάσει τάρτα με καρότα, καροτόρυζο αλλά και γλυκό του κουταλιού και σκορδαλιά καρότου;
Σας αρέσει το κουνουπίδι; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, σας προκαλούμε να το τρίψετε ωμό και να το κάνετε σαλάτα, να το βουτήξετε σε φρυγανιά και παρμεζάνα και να το απολαύσετε πανέ. Ετοιμάστε το «μουσακά» και ω γκρατέν και μετά απαντήστε.
Τα πράσα νοστιμίζουν τις μέρες του χειμώνα με τις πρασόπιτες, τις τάρτες αλλά και τα κλασικά πρασοσέλινα και οι πατάτες είναι παντού στην κουζίνα μας: Μέσα στο τηγάνι σε καλό ελαιόλαδο, στο ταψί με μπαχαρικά, στην κατσαρόλα για λαχταριστά γιαχνί και σε μπολ για αφράτους πουρέδες.
«Λαχανικά του χειμώνα» Ο δεύτερος τόμος κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.