Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνύπαρξη και την ειρηνική συνεργασία με την Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να προβεί σε καμία υποχώρηση έναντι απαράδεκτων διεκδικήσεων και επιθετικών ενεργειών στέλνει μέσω δήλωσης στην «Κ» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

*Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Θέλουμε τη συνύπαρξη, αλλά έχουμε χρέος στη μνήμη

Μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνύπαρξη και την ειρηνική συνεργασία με την Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να προβεί σε καμία υποχώρηση έναντι απαράδεκτων διεκδικήσεων και επιθετικών ενεργειών στέλνει μέσω δήλωσης στην «Κ» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον απόηχο της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον της η Αγκυρα με αφορμή την ομιλία της στην παρουσίαση του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης εμπεδώνει την ηθική της αλήθειας και της ευθύνης» για να προσθέσει: «Η ιστορική γνώση και παραδοχή είναι μια πράξη γενναιότητας και αυτοσυνείδησης. Αυτήν οφείλει να αναλαμβάνει πρωτίστως και παραδειγματικά η πολιτική τάξη, συμβάλλοντας στον νηφάλιο διάλογο και την κοινή πορεία των εθνών».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

*Το αναλυτικό εγχειρίδιο της αστυνομίας των ΑΕΙ

 Πτυχιούχοι ΑΕΙ στην πλειονότητά τους είναι οι 400 ειδικοί φρουροί που ξεκινούν εντατική εκπαίδευση με «ειδικό μάθημα σπουδών» κατά της βίας στα πανεπιστήμια. Την ίδια ώρα, αρμοδίως τονίζεται ότι η συνεργασία πρυτανικών αρχών και ΕΛ.ΑΣ. είναι η καίρια απάντηση σε φαινόμενα επανακατάληψης «χώρων» και «κεκτημένης» ανομίας. 

 *Οι στρεβλώσεις που κάνουν το ρεύμα πανάκριβο

Βαρύ τίμημα πληρώνουν οι καταναλωτές εξαιτίας των στρεβλώσεων στην αγορά ενέργειας. Για παράδειγμα, το κόστος ανά μεγαβατώρα που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο για τις ρευματοκλοπές (48,12 ευρώ) είναι όσο και η επιδότηση του λογαριασμού από το κράτος (49,5 ευρώ).

*Από τη «φάρμα των χοίρων» στον άνθρωπο

Στη Γερμανία η «φάρμα των χοίρων» είναι μια πρότυπη επιστημονική μονάδα όπου τα ζωντανά εκτρέφονται με απώτερο στόχο τη «δωρεά» οργάνων σε ανθρώπους. Το κεφάλαιο των μεταμοσχεύσεων εισήλθε σε νέα λεωφόρο ελπίδας μετά την ιστορική μεταμόσχευση καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε 57χρονο, στις ΗΠΑ. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

*Σε οριακό σημείο οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

Επί ξυρού ακμής συνεχίζουν να βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας- Δύσης ύστερα από μια εβδομάδα εντατικών διαβουλεύσεων σε Γενεύη, Βρυξέλλες και Βιέννη που οδήγησαν σε μια οριακή βελτίωση του κλίματος, αλλά δεν γεφύρωσαν το χάσμα στο Ουκρανικό. Η Ρωσία επιμένει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι η κόκκινη γραμμή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής απάντησης αν δεν εισακουστούν οι ανησυχίες της.

* Μπόρις Τζόνσον: Κάθε πάρτι και…συγγνώμη

Με συγνώμες προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για την οργή που έχουν προκαλέσει τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω σκληρού lockdown, ελπίζοντας ότι η υπόθεση θα ξεφουσκώσει και θα ξεχαστεί.

* Απολαμβάνοντας τη σιγή του μοναστικού βίου

Έξω από τις σκιερές εκκλησίες, βρισκόμασταν ξανά στο βασίλειο της ακηδίας, στη γη του βασιλίσκου, του Πανισμού και του Δαιμονίου Μεσημβρινού. Η μέρα έδειχνε στάσιμη, θαρρείς και ο Ιησούς του Ναυή, δίνοντας στον ουρανό απόχρωση μπλε του κοβαλτίου, είπε «στήτω ο ήλιος». Πάτρικ Λι Φέρμορ «Καιρός του σιγάν. Στη σιωπή των μοναστηριών».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

* Η τέχνη γίνεται κάτοικος του Σκορπιού

Εκτός από πολυτελείς εγκαταστάσεις που θα ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά μέλη του διεθνούς τζετ σετ, ο Σκορπιός θα αποκτήσει γκαλερί και μουσειακούς χώρους. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θα διπλασιάσει το ύψος της επένδυσης στο νησί, προκειμένου να φιλοξενείται εκεί ένα μέρος της τεράστιας προσωπικής του συλλογής έργων τέχνης, αλλά και άλλων συλλεκτών

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

* Όταν η αρκούδα μπήκε στο καφενείο

Η άγρια πανίδα της χώρας μας αντιστέκεται, εκπρόσωποί της φθάνουν ολοένα συχνότερα σε αυλές ανθρώπων, οι λύκοι ξεπερνούν τα 1.000 άτομα,  οι αρκούδες  είναι τουλάχιστον 600, τα αγριογούρουνα μπορεί να φθάνουν τις 400.000, αλεπούδες ξεδιψούν σε πισίνες, τσακάλια σεργιανίζουν τα βράδια σε έρημες πλατείες •το ένστικτο της φύσης. Αλήθεια, τι γύρευε και βρήκε μία αρκούδα που διέρρηξε με την όσφρησή της καφενείο στα Ζαγοροχώρια; 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

* Το δικαίωμα στην «ύστατη επιλογή»  

Το αποτεφρωτήριο αποτελεί σημαντική μεταρρυθμιστική πράξη, όμως δεν το είδα ποτέ έτσι. Εισπράττω την αναγνώριση για το αποτέλεσμα της προσπάθειας, αλλά δεν την ανέμενα», λέει στο «Γεύμα με την Κ» ο κ. Αντώνης Αλακιώτης προεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης   που  είναι υπεύθυνος για την λειτουργία, εδώ και δυο χρόνια, του ιδιωτικού Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη Ριτσώνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή