Συγκρίνουμε δύο ηλεκτρικά coupe SUV, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Συγκρίνουμε δύο ηλεκτρικά coupe SUV, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα γενιά των SUV απομακρύνεται σχεδιαστικά από την τυπολογία των «τζιπ» και υιοθετεί έναν πιο κομψό χαρακτήρα, που παραπέμπει στα κουπέ αμαξώματα. Τη συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία ασπάζονται και τα ηλεκτρικά Audi Q4 Sportback e-tron και Volvo C40 Recharge. Αμφότερα αποτελούν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα του κάθε κατασκευαστή. Το ρύγχος τους προδίδει την ηλεκτρική διαφορετικότητά τους, με το μοντέλο της Audi να δείχνει πολύ δυναμικό, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο οδηγός έχει τέσσερις διαφορετικές επιλογές οπτικής διαμόρφωσης του φωτιστικού μοτίβου των LED ημέρας που πλαισιώνουν τους προβολείς.

Από τη μεριά του το C40 ξεχωρίζει και αυτό με τη σχεδόν τελείως καλυμμένη μάσκα, ενώ το «σφυρί του Θορ» συνεχίζει να κοσμεί τους νέους προβολείς τεχνολογίας pixel plus. Η πολύ έντονη κλίση στις πίσω κολόνες είναι όμως το στοιχείο που σφραγίζει την εικόνα, με το C40 να κερδίζει τις τελικές εντυπώσεις στις λεπτομέρειες των φαναριών και του διπλού σπόιλερ.

Μία ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκαλύπτει τη μάλλον απροσδόκητη υπεροχή του Q4 σε ό,τι αφορά την αεροδυναμική, καθώς διαθέτει έναν χαμηλό συντελεστή, 0,27, όταν το C40 αρκείται σε μια σχετικά μέτρια τιμή, 0,319 (για τα δεδομένα πάντα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με καλυμμένη μάσκα).

*Διαβάστε περισσότερα για τη συγκριτική δοκιμή ανάμεσα στα Audi Q4 Sportback e-tron και Volvo C40 Recharge στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή