Στον Γαστρονόμο Μαΐου: Τι μαγειρεύουν οι Αφρικανοί της Αθήνας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Μαΐου: Τι μαγειρεύουν οι Αφρικανοί της Αθήνας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικρή Αφρική ζει και μαγειρεύει δίπλα μας. Ευκαιρία να τη γνωρίσουμε! Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί στις 8 Μαΐου με την «Καθημερινή της Κυριακής» κάνουμε την αρχή. Μπαίνουμε στις κουζίνες επτά Αφρικανών της Αθήνας, μιλάμε για τη ζωή τους και δοκιμάζουμε τις σπεσιαλιτέ της πατρίδας τους. Βρίσκουμε έτσι μια ακόμα κοινή γλώσσα: αυτή της νόστιμης, θρεπτικής και ευφάνταστης μαγειρικής.

Από τους περίπου 18.000 Αφρικανούς που ζουν στην Ελλάδα, οι επτά που συναντήσαμε και που πρόθυμα μάς άνοιξαν τις κουζίνες και τις καρδιές τους, ίσως αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Είναι Αφρικανοί κάθε ηλικίας, κάθε οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου και κάθε φύλου. Κάποιοι έχουν ζήσει εμπειρίες που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε, άλλοι ήταν πιο τυχεροί και η ζωή τους δεν τους επιφύλαξε επώδυνους σκοπέλους. Όλοι τους όμως έχουν ένα κοινό: έχουν φέρει την Αφρική και τα αρώματά της στις ελληνικές κουζίνες τους.

Είναι πολύ πιθανό, μέσα από αυτό το αφιέρωμα, να υιοθετήσουμε κάποιες από τις συνταγές ή τις τεχνικές που μας παρουσίασαν οι άνθρωποι που μαγείρεψαν, να αναζητήσουμε προϊόντα, να πειραματιστούμε, να ενθουσιαστούμε ή να απογοητευτούμε από γεύσεις και ταιριάσματα. Το βέβαιο όμως είναι ότι θα ανοίξει ένα ακόμη παράθυρο στον κόσμο μας από όπου θα ξεχυθούν αρώματα πρωτόγνωρα αλλά και οικεία, γεύσεις απροσδόκητες αλλά και γνώριμες, γευστικές συνήθειες ολότελα εξωτικές ή παράξενα «δικές» μας. Αν το αφιέρωμα αυτό καταφέρει να κρατήσει αυτό το παράθυρο ανοιχτό τότε όλοι θα έχουμε κερδίσει κάτι, σε όποια πλευρά του περβαζιού κι αν στεκόμαστε.

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Μαΐου με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή