Με τους νέους Ναδάλ στο Τατόι – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Με τους νέους Ναδάλ στο Τατόι – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γεια σου, Ραφαήλ. Θα ήθελα να ξέρεις ότι έγινες και επίσημα δεκτός στο τουρνουά IMG Future Stars. Σου εύχομαι καλή τύχη και ανυπομονώ να δω πώς θα τα πας». Στην οθόνη του υπολογιστή του Ραφαήλ (Ράφα για τους φαν) Παγώνη, ο Χούμπερτ Χιούρκατς, κορυφαίος τενίστας, νούμερο 14 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη, του ανακοινώνει τα υπέροχα νέα. Ο 10χρονος Έλληνας πρωταθλητής, τον οποίο έχει φιλοξενήσει και προπονήσει στην ακαδημία του ο προπονητής των αστέρων των κορτ Πάτρικ Μουράτογλου, αποθεώνοντάς τον στα σόσιαλ μίντια, έχει τη σπάνια ευκαιρία να αγωνιστεί στο πρώτο τουρνουά για αθλητές τένις κάτω των 12 ετών, με προδιαγραφές διεθνούς grand slam, συνδιοργάνωση του διεθνούς πρακτορείου IMG και του Τατόι Club.

Στη διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στις εγκαταστάσεις του club, συμμετείχαν σαράντα οκτώ αθλητές (είκοσι τέσσερα αγόρια και ισάριθμα κορίτσια) κάτω των 12 ετών, από είκοσι οκτώ χώρες από όλο τον κόσμο. Οι διοργανωτές δέχτηκαν δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής και η τελική επιλογή των κορυφαίων έγινε από την επιτροπή του IMG Tennis, ενώ εξασφαλίστηκαν δύο wild cards για δύο ακόμη Ελληνόπουλα, τους πρώτους στην ελληνική κατάταξη, Αλέξανδρο Αυγέρη και Λυδία Παναγιωτίδου, οι οποίοι συμμετείχαν στους προκριματικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Τατόι Club τον περασμένο Μάρτιο.

«Ένας από τους λόγους που το Τατόι Club επέλεξε να επενδύσει στο IMG Future Stars είναι πως το συγκεκριμένο τουρνουά, και κατ’ επέκταση η Ελλάδα, θα αποτελέσει την αφετηρία για την καριέρα πολλών νεαρών αθλητών τένις. Eπίσης, η Ελλάδα θα λάβει διεθνή προβολή φιλοξενώντας το καλύτερο U12 τουρνουά παγκοσμίως», τονίζει η CEO του Τατόι Club, Έλλη Βυζαντίου.

Κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Μαϊου μαζί με την «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή