Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Η αποκαλούμενη στις ΗΠΑ «μεγάλη παραίτηση», το κύμα αποχωρήσεων εργαζόμενων από τη δουλειά τους μετά την εκδήλωση της πανδημίας, έχει το ανάλογό της και στην Ελλάδα. Βεβαίως στη χώρα μας δεν αφορά καλά αμειβόμενες, αλλά με μεγάλη ψυχολογική πίεση θέσεις εργασίας

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Η «μεγάλη παραίτηση» εργαζομένων α λα ελληνικά:

Η αποκαλούμενη στις ΗΠΑ «μεγάλη παραίτηση», το κύμα αποχωρήσεων εργαζόμενων από τη δουλειά τους μετά την εκδήλωση της πανδημίας, έχει το ανάλογό της και στην Ελλάδα. Βεβαίως στη χώρα μας δεν αφορά καλά αμειβόμενες, αλλά με μεγάλη ψυχολογική πίεση θέσεις εργασίας. Το φαινόμενο εντοπίζεται κυρίως σε χαμηλής εξειδίκευσης, συχνά κακοπληρωμένες, υπασφαλισμένες εποχικές θέσεις απασχόλησης. Φέτος το καλοκαίρι εκτιμάται ότι στον τουρισμό και τον επισιτισμό θα λείψουν περίπου 50.000 εργαζόμενοι. Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο, που εντός της εβδομάδας θα γίνει σύσκεψη στο υπ. Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου προκειμένου να βρεθούν μέτρα αντιμετώπισης. Οπως αναγνωρίζουν ειδικοί, αλλά και οι εργοδοτικές οργανώσεις, oι εργαζόμενοι ζητούν καλύτερα αμειβόμενες, αλλά και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Αλλάζουν όλα στον χάρτη της στέγασης – Το leasing αντί δανείου :

Η συνεχής άνοδος των τιμών των ακινήτων, αλλά και των ενοικίων, και η επικείμενη αύξηση του κόστους δανεισμού απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την προοπτική απόκτησης ακινήτου από μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Την ίδια ώρα, αναζητούνται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το leasing ακινήτων.

  • Στοιχήματα για τρεις στην τελική ευθεία προς τις κάλπες: 

Με κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες και μεγάλα πολιτικά στοιχήματα εισέρχονται Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στην τελική ευθεία προς τις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν -το αργότερο- σε ένα χρόνο.

  • Αέριο και F-16 στη βαλίτσα Μητσοτάκη για το ταξίδι στις ΗΠΑ:

Με τα ενεργειακά στην κορυφή της ατζέντας προετοιμάζεται να αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον την άλλη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει και ενώπιον του Κογκρέσου, όπου αναμένεται να κάνει νύξη στη συζήτηση περί του ενδεχομένου πώλησης F-16 στην Τουρκία.

  • Ημέρα της Νίκης με ήττες για τη Ρωσία:

Αλλιώς είχε φανταστεί την αυριανή επέτειο της Ημέρας της Νίκης εναντίον των Ναζί ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ηλπιζε ότι θα μπορούσε να κηρύξει τη νίκη του στην Ουκρανία, ωστόσο στο πεδίο των μαχών η Ρωσία έχει γνωρίσει αλλεπάλληλες ήττες και η προοπτική ενός παρατεταμένου πολέμου προβάλλει ως ρεαλιστικό σενάριο. 

  • Η Ρωσίδα φωτογράφος που μπήκε στο Τσερνόμπιλ το 1991 μιλάει στην «Κ»
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • «Μην σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε»:

Ποια είναι η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει μια χώρα για το μέλλον της; Η Δανή συγγραφέας Λένε Αντερσεν αναλύει στην «Κ» το σκανδιναβικό μυστικό που αφορά την εκπαίδευση ενηλίκων. «Η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία, ήταν ανάμεσα στις πιο φτωχές χώρες στην Ευρώπη. Αλλάξαμε τη μοίρα μας μέσα απ’ αυτό το είδος της εκπαίδευσης».

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Γράφουν-μιλούν στην «Κ»:Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας. Μάικλ Σαντέλ, φιλόσοφος του Χάρβαρντ. Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος της Grant Thornton.Εντουαρντ Ρόουντς, Καθηγητής Δημόσιας Πολιτικής στο George Mason University. Δημήτρης Καταλειφός, ηθοποιός και σκηνοθέτης.
  • «Το θέατρο δεν θα αντικατασταθεί ποτέ».

Πάντα θα θέλεις να πας σε μια σκοτεινή αίθουσα και να σου διηγηθούν μια ιστορία ζωντανά, παρουσία άλλων, όχι μόνος σου, λέει στο «Γεύμα» με την «Κ» η Κατερίνα Ευαγγελάτου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5
  • «Η Καρίν Ζαν Πιέρ όπως την έζησα»:

Αλλαγή φρουράς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο: η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι  παραδίδει τη σκυτάλη στην Καρίν Ζαν Πιέρ την πρώτη μαύρη και ανοιχτά γκέι εκπρόσωπο Τύπου στις ΗΠΑ. Ο Απόστολος Μαγγιριάδης ήταν συμφοιτητής της Ζαν Πιερ και περιγράφει τη γνωριμία τους.

  • Ο ύπουλος «ιός των κουνουπιών» επιστρέφει:

Η απειλή του Zika, του ύπουλου «ιού των κουνουπιών», επανέρχεται με νέα μετάλλαξη που ίσως πυροδοτήσει εκρηκτική εξάπλωσή του παγκοσμίως. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα χωρών επανεμφάνισης του ιού αλλά έχει ισχυρή πιθανότητα «εισαγωγής» του μέσω ταξιδιωτών. Γράφει στην «Κ» ο Αθανάσιος Τσακρής καθηγητής Μικροβιολογίας, διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ. 

  • ΛΕΑ, αυτή η άγνωστη…

Η καταστρατήγηση χρήσης της ΛΕΑ (λωρίδα έκτακτης ανάγκης) στο εθνικό οδικό δίκτυο εγκυμονεί κινδύνους ίσως με μοιραία κατάληξη, η ανευθυνότητα πολλών οδηγών «χτυπάει κόκκινο», η αυστηροποίηση αστυνόμευσης και προστίμων καθίσταται επιβεβλημένη. Η «Κ» παρουσιάζει τις προϋποθέσεις διέλευσης και στάθμευσης σε ΛΕΑ και τα αυστηρώς «απαγορεύεται».

  • Δολοφονία Σκαφτούρου: Γεωργιανός το «κλειδί» της υπόθεσης.

Γεωργιανός, εκ των τριών δολοφόνων του γνωστού και ως «θείου Τζο», εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ως το πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της ένοπλης επίθεσης στο σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου Δευτέρα του Πάσχα, ύστερα από αξιοποίηση καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων. Παράλληλο πεδίο ερευνών αποτελεί η, όπως φέρεται, δραστηριοποίηση του θύματος μετά την αποφυλάκισή του, αρχές 2019, σε λαθρεμπόριο πετρελαίου.

  • Εκατόμβη στο Μάτι: η ώρα της πρώτης δίκης για τις αποζημιώσεις.
  • Διεθνή Διαιτητικά Δικαστήρια και στην Ελλάδα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή