«Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Καθημερινή» της Κυριακής, που κυκλοφορεί στις 15 Μαΐου παρουσιάζει τη «Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου».

«Η Μεγάλη Περιπέτεια του Μίλτου» είναι μια ιστορία που δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση του θεσμού της Αναδοχής, συμπληρωματικά προς την εθνική καμπάνια ευαισθητοποίησης «Άλλαξε τη ζωή ενός παιδιού – Γίνε Ανάδοχος». Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF), με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εγγύηση για το Παιδί» (EU Child Guarantee). 

Ο Μίλτος, ο ήρωας του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, αφηγείται τη δική του περιπέτεια. Το πώς βρέθηκε ολομόναχος σε μια νέα πόλη πριν προλάβει να μεγαλώσει. Το πώς αποχωρίστηκε από την οικογένειά του, τα συναισθήματα που βίωσε, αλλά και το φως της ελπίδας που άνοιξε όταν βρήκε μια αγκαλιά μόνο γι’ αυτόν.

«Αυτό είναι η Αναδοχή! Είναι η αγκαλιά που ανοίγει για να χωρέσει ένα παιδί που για κάποιο λόγο στερήθηκε την οικογένειά του. Δεν είναι υιοθεσία, αφού τα παιδιά δεν αποκόπτονται από τη βιολογική τους οικογένεια και δυνητικά μπορεί να επιστρέψουν όταν αυτή καταφέρει να επουλώσει τα τραύματά της, να ξαναβρεί τη συνοχή της και τον βηματισμό της. Γι’ αυτά τα παιδιά, που από πολύ νωρίς είδαν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής, η Αναδοχή είναι η πιο κατάλληλη εναλλακτική μορφή οικογενειακής φροντίδας, είναι το καλύτερο υποκατάστατο της οικογένειας που στερήθηκαν»,  αναφέρει στον πρόλογό της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το βιβλίο «H Μεγάλη περιπέτεια του Μίλτου» κυκλοφορεί στις 15 Μαΐου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή