Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Οινοχόος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Οινοχόος», «Κ»

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους «4 Τροχούς» Ιουνίου τα αυτοκίνητα πόλης αλλάζουν – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Οινοχόος», «Κ»-1

Στους «4 Τροχούς» Ιουνίου οδηγούμε το Toyota Aygo X, το ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης που έρχεται με αυξημένες διαστάσεις και χαρακτηριστικά δανεισμένα από την κατηγορία crossover. Και αν το δημοφιλές μίνι της Toyota φιλοδοξεί, στη νέα του γενιά, να προσδώσει έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στις αστικές μας διαδρομές, την ίδια στιγμή η ανάγκη για φθηνές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις πρόκειται να εξασφαλίσει μεγάλη ώθηση στη λεγόμενη μικροκινητικότητα. Μικρά ηλεκτρικά οχήματα με δύο, τρεις ή και τέσσερις τροχούς αποτελούν μια ιδανική εναλλακτική όχι μόνο απέναντι στο παραδοσιακό «ΙΧ», αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα ηλεκτρικά microcars, λοιπόν, αποδεικνύονται ιδανικά για την κίνηση της πόλης, διαθέτουν πολύ χαμηλό κόστος χρήσης και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα, χάρη στα αυξημένα κρατικά κίνητρα. Στο τεύχος Ιουνίου οδηγούμε στο κέντρο της Αθήνας επτά εκπροσώπους της συγκεκριμένης κατηγορίας, που πολύ πιθανόν να σας βάλουν σε πειρασμό.

Αφήνοντας κατά μέρος τα αυτοκίνητα με χρηστικό χαρακτήρα, δεν μπορούμε παρά να αναφερθούμε με ενθουσιασμό στην πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Tonale. Το C-SUV της ιταλικής φίρμας, το σχεδιασμό του οποίου υπογράφει ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, αντικρίσαμε για πρώτη φορά το 2019, όταν παρουσιάστηκε το ομώνυμο πρωτότυπο. Σήμερα, με ελάχιστες αισθητικές επεμβάσεις, ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου και μεταφέρουμε τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις επί ιταλικού εδάφους.

Οι «4 Τροχοί» Ιουνίου κυκλοφορούν την Κυριακή 5 Ιουνίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».

 

Στον Οινοχόο του καλοκαιριού – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Οινοχόος», «Κ»-2

Ταξιδεύουμε στις Κυκλάδες, με γαστρονομικό και οινικό πρόσημο, εξερευνούμε τους αμπελώνες, τις ντόπιες ποικιλίες, γνωρίζουμε τους ανθρώπους του κρασιού, πίνουμε στα wine bar τους με θέα το αρχιπέλαγος.

Συστηνόμαστε με τον άγνωστο, για πολλούς, αμπελώνα της Κέρκυρας που ξαναγεννιέται, μαζί με τον οινοκριτικό του Decanter Nico Manessis.

Επίσης στην καλοκαιρινή έκδοση του Οινοχόου, ο οινοκριτικός των New York Times, Eric Asimov μας δίνει αποκλειστική συνέντευξη.

Φεύγουμε οδικώς για Εύβοια και κάνουμε στάση στα οινοποιεία της. Παίρνουμε γεύση από το τερουάρ της Σάμου, της Τοσκάνης και της Καλιφόρνιας.

Ακόμα, δοκιμάζουμε ροζέ από Μοσχοφίλερο και από Ξινόμαυρο, αλλά και Λημνιώνες, κομψές new age ρετσίνες, αρωματικά ούζα και ιδιαίτερες μπίρες, τεκίλες σε κοκτέιλ αλλά και τόνικ για τα καλοκαιρινά long drinks.

Προτείνουμε κρασιά από τους αμπελώνες του κόσμου σε τιμές έκπληξη για τα πάρτι στις αυλές και τις βεράντες, και αφιερώνουμε δεκάδες σελίδες με επιλογές κρασιού που συνθέτουν ένα αρωματικό και γευστικό καλοκαιρινό παζλ.

Αυτά κι άλλα πολλά σε ένα ολοκαίνουργιο τεύχος, που ανασχεδιάστηκε και έρχεται γεμάτο φρεσκάδα, κελαριστά γέλια και τις χάρες ενός ακόμα θέρους με οινικό παρανομαστή.

Στον Οινοχόο που κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Ιουνίου με την «Καθημερινή της Κυριακής»

 

Μια μουσική ιστορία από την Κέρκυρα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «4 Τροχοί», «Οινοχόος», «Κ»-3

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 μια Κερκυραϊκή μπάντα έκανε τη δική της επαναστατική πρόταση στην ελληνική δισκογραφία με την κυκλοφορία της Φτηνής ποπ για την ελίτ. Μιάμιση δεκαετία μετά και με αφορμή την επανακυκλοφορία του δίσκου, ο Π.Ε. Δημητριάδης μιλάει στο «Κ» για τη δημιουργική έκρηξη των Κόρε. Ύδρο., θυμάται ιστορίες από εκείνα τα χρόνια, μοιράζεται τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, τους φόβους και τις φιλοδοξίες του. 

 100 μέρες μετά. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Το «Κ» φιλοξενεί ένα φωτογραφικό πρότζεκτ από τα μαιευτήρια του Κιέβου με το μήνυμα ότι ακόμα κι έτσι η ζωή νικά. Στο ίδιο πλαίσιο, προδημοσιεύει ένα απόσπασμα της πρώτης βιογραφίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εστιάζοντας στα πρώτα χρόνια της ζωής του Ουκρανού προέδρου.

Βόλτα στο αθηναϊκό κέντρο. Τι ακριβώς συμβαίνει στο Εμπορικό τρίγωνο; Ένα ρεπορτάζ στην καρδιά της πρωτεύουσας όπου κάτοικοι και εργαζόμενοι μοιράζονται την ανησυχία τους για την κουλτούρα που διαμορφώνεται στα σοκάκια της πόλης.

Ο σκανδιναβικός όρος «hygge» κατέκτησε το δυτικό lifestyle τα προηγούμενα χρόνια, προτείνοντας μια συγκεκριμένη στάση ζωής. Το πείραμα πέτυχε και μια σειρά νέων όρων έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο. Τι πρέπει να πιστέψουμε;

Εκδρομή στη Σαλαμίνα. Η άγνωστη όψη του νησιού που βρίσκεται μόλις μισή ώρα από τον Πειραιά, οι κολπίσκοι με τα γαλάζια νερά, το μεγάλο πευκοδάσος, η αύρα του Άγγελου Σικελιανού.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 5 Ιουνίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή