O Jean-Marc Barr από το Απέραντο Γαλάζιο στη Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου

O Jean-Marc Barr από το Απέραντο Γαλάζιο στη Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Ιουνίου με την Καθημερινή, είναι αφιερωμένη στο μαγευτικό μπλε της Ελλάδας, το μπλε της θάλασσας και του ουρανού, το βαθύ μπλε του Αιγαίου και των Κυκλάδων. 

Ο Jean-Marc Barr από την ταινία-σταθμό Απέραντο Γαλάζιο με φόντο την Αμοργό, είναι ένας πρωταγωνιστής που ταυτίστηκε με την Ελλάδα. Τώρα 34 χρόνια μετά, ο Jean-Marc Barr, αναπολεί το δικό του μπλε και την εικόνα που του έμεινε αξέχαστη από την Ελλάδα, μέσα από την αποκλειστική του συνέντευξη στη Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου και την Ελίνα Δημητριάδη. «Αχ, η Αμοργός! Είναι ένα ξεχωριστό, μυθικό μέρος, μπορώ να ονειρευτώ τον Ίκαρο να πετάει με τον άνεμο πάνω από τη Χώρα. Δεν είχα ξαναπάει μετά την ταινία, επέστρεψα έπειτα από 30 χρόνια για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ του Jérôme Espla. Για μένα αυτή η επιστροφή ήταν ένας τρόπος να ανταποδώσω την ευτυχία και τα δώρα που μου χάρισε το Απέραντο Γαλάζιο”, περιγράφει για την Αμοργό.

Γιατί όμως σήμερα συνεχίζουμε να μιλάμε ακόμα για το Απέραντο Γαλάζιο, μια ταινία που όταν προβλήθηκε το 1988, συγκέντρωσε εκατομμύρια θεατές στη Γαλλία και 14 εκατ. Παγκοσμίως; “Το Απέραντο Γαλάζιο είχε αληθινή απλότητα, δεν ήταν nouvelle vague ή διανοούμενο σινεμά για τα οποία φημίζεται η Γαλλία, και γι’ αυτό νομίζω ότι η αγάπη που μας έδειξε το γαλλικό κοινό εξέπληξε πολλούς τότε. Ο κόσμος έβλεπε ξανά και ξανά την ταινία – υπήρχαν άνθρωποι που την είδαν 30 φορές!” εξηγεί ο Jean-Marc Barr.

Διαβάστε την συνέντευξη του Jean-Marc Barr στη Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26/6 με την «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή