Διακοπές δουλεύοντας; – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Διακοπές δουλεύοντας; – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας στη Βόρεια Αμερική ως το τέλος του 2022 θα είναι εξ αποστάσεως, σύμφωνα με την εταιρεία σταδιοδρομίας και αναζήτησης εργασίας Ladders. Ως κύριο πλεονέκτημα της εξ αποστάσεως εργασίας, το 32% των remote workers αναδεικνύουν τη δυνατότητα του ευέλικτου ωραρίου και ένα 25% το γεγονός ότι μπορούν να δουλεύουν από όποιο χώρο επιλέξουν. Και μπορεί εν μέσω πανδημίας αυτός ο χώρος να ήταν το τραπέζι της κουζίνας, η κρεβατοκάμαρα, το μπαλκόνι, άντε και το εξοχικό, όσο όμως η τάση του remote working εδραιώνεται ως νέα εργασιακή συνθήκη οι επιλογές διευρύνονται. Πρακτικά, το νέο μας γραφείο μπορεί να είναι όλη η Γη – αρκεί να έχει γρήγορο ίντερνετ.

Η τελευταία ανερχόμενη τάση στη συνθήκη του remote working λέγεται workation (από τις λέξεις work-εργασία και vacation-διακοπές). Και, παρότι πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να ελέγχουμε τα μέιλ μας ή να δεχόμαστε στη διάρκεια των διακοπών τηλεφωνήματα από το γραφείο για μικροεκκρεμότητες, όχι, δεν είμαστε βετεράνοι του workation. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο workation και στο staycation ή holistay (το να κάνει κάποιος διακοπές διαμένοντας στο σπίτι του και κάνοντας το πολύ ημερήσιες εξορμήσεις). Ουσιαστικά ένας εργαζόμενος σε workation συνδυάζει εργασία και διακοπές, χωρίς πρακτικά να είναι σε άδεια από τη δουλειά του, αλλά μεταφέροντας το γραφείο του σε ένα μέρος της υφηλίου που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τις ώρες που είναι εκτός δουλειάς. 

Πώς κάνει όμως κανείς αυτό το βήμα προς μια πιο υβριδική κατάσταση εργασίας-διακοπών; Τι πρέπει να γνωρίζει και τι πρέπει να προσέξει; Και ποια είναι η θέση της Ελλάδας σ’ αυτήν την καινούρια αγορά που, εκτός των άλλων, μπορεί να δημιουργήσει ώθηση στον τουρισμό όλο τον χρόνο; 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Ιουνίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή