Ο Τομ Χανκς για τα πάντα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο Τομ Χανκς για τα πάντα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως λέει ο ίδιος, «αν κάποιος έχει δει μόνο τις μισές μου ταινίες, και πάλι έχει δει 30 ταινίες». Ο Τομ Χανκς έχει υποδυθεί έντιμους άνδρες που βρίσκονταν στο περιθώριο της κοινωνίας της εποχής τους (τον ομοφυλόφιλο δικηγόρο που ήταν θύμα διακρίσεων στο Φιλαδέλφεια), καθώς και στο επίκεντρο της αμερικανικής ιστορίας (Φόρεστ Γκαμπ, Απόλλων 13). Έχει βρει επίσης τρόπους να φέρνει μια αισιοδοξία σε χαρακτήρες που βρίσκονται σε αβάσταχτες εκ πρώτης όψεως καταστάσεις, είτε είναι μόνοι (Ο ναυαγός) είτε περιτριγυρισμένοι από εχθρούς (Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν). Τέτοια ευελιξία έχει το χάρισμά του, ώστε έχει καταφέρει να δημιουργήσει ακόμη και αξιόπιστα πορτρέτα πραγματικών ανθρώπων (όπως αυτά του ηρωικού πιλότου στο Sully και του καπετάνιου του φορτηγού πλοίου στο ομώνυμο Captain Phillips), αλλά και καρτούν (όπως αυτό του Γούντι του καουμπόη από τα Toy Story) και φυσικών προσώπων που θα μπορούσαν εύκολα να αποτελούν καρτούν (όπως ο Φρεντ Ρότζερς στο Ένας υπέροχος γείτονας).

Και τώρα ήρθε η ώρα να παίξει τον «κακό», αν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο για τον «συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ, τον άνθρωπο-σκιά του Έλβις Πρίσλεϊ, στη βιογραφική ταινία Elvis του Μπαζ Λούρμαν που προβάλλεται πλέον και στις ελληνικές αίθουσες. Με την αφορμή αυτή το «Κ» φιλοξενεί μια από τις πιο χορταστικές συνεντεύξεις που έχει δώσει ποτέ ο Αμερικανός ηθοποιός. Ο Χανκς μιλάει για τα πάντα. Από τον Έλβις και την καινούρια ταινία μέχρι τη σκηνή του Φόρεστ Γκαμπ που όταν θυμάται συγκινείται ακόμα. Από ιστορίες για ταινίες που δεν γυρίστηκαν ποτέ μέχρι ατάκες των μεγάλων σκηνοθετών που έχει συνεργαστεί. Από τη νοσταλγία για την Αμερική των μεταπολεμικών δεκαετιών μέχρι τη σημερινή πραγματικότητα. 

Ξέρει ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, ξέρει ότι κάποιος θα πει «ας τον ακολουθήσουμε, γιατί μας έχει απογοητεύσει μόνο μία φορά στις δύο. Έχει ποσοστό 50%». Και ξέρει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από να κάνει κάποιον να πει, φεύγοντας από την αίθουσα, ότι «χαίρομαι που ήρθαμε σινεμά σήμερα», αντί να πει «εντάξει, ήταν ταινία που μπορούσα να δω και στο αεροπλάνο».  

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Ιουνίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής».  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή