Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Η ζωή χωρίς το ρωσικό αέριο- Ημέρα «κλειδί» η 21η Ιουλίου – Το ελληνικό σχέδιο για την αποτροπή ενεργειακού μπλακ άουτ.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Η ζωή χωρίς το ρωσικό αέριο

Στις 21 Ιουλίου περιμένει η Ευρώπη να μάθει τις αληθινές προθέσεις της Μόσχας ως προς την παροχή φυσικού αερίου, καθώς τότε προβλέπεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης, για τις οποίες θα ανασταλεί από αύριο η λειτουργία του Nord Stream 1. Ποιο είναι το ελληνικό σχέδιο για το – πολύ πιθανό – ενδεχόμενο να κλείσει η Ρωσία οριστικά τις στρόφιγγες. Τι θα κάνει η Ευρώπη για να αποφύγει ένα ενεργειακό μπλακ-άουτ; Τι προβλέπει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, αν δεν επαρκέσουν οι «εφεδρείες» του λιγνίτη και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

  • Ντοκουμέντο: Ο χάρτης των τουρκικών υπερπτήσεων

Στο φως τα στοιχεία που δείχνουν την όξυνση της τουρκικής παραβατικότητας στον αέρα του Αιγαίου. Πόσες φορές τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος το πρώτο τετράμηνο του 2022. Ποια ήταν η μέρα με το ρεκόρ υπερπτήσεων. Πόσο αυξήθηκαν οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε σύγκριση με το 2021.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Συνέντευξη με τον Κρις Πάπας, μέλος της αμερικανικής βουλής των αντιπροσώπων

Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής εξηγεί πώς εισήχθη η τροπολογία που θέτει όρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των συμμαχικών υποχρεώσεων προκειμένου να χορηγηθούν στην Τουρκία κιτ εκσυγχρονισμού των F-16.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • Ζώντας με το σύνδρομο long Covid

Ασθενείς που νόσησαν πριν από μήνες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από σοβαρά συμπτώματα. Μιλούν στην «Κ» ασθενείς που αντιμετωπίζουν νευρολογικά και άλλα προβλήματα, λόγω κορωνοΐου, καθώς και γιατροί που εξειδικεύονται στις μακροχρόνιες παρενέργειες της ασθένειας. 

  • Τα μυστήρια των Αγίων Ισιδώρων

Ο ναός του Λυκαβηττού είναι πόλος έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που συρρέουν από όλη την Αττική. Είναι όμως και αντικείμενο σοβαρών καταγγελιών, εξ αιτίας των ισχυρισμών του ιερέα που ισχυρίζεται ότι στην εκκλησία του συμβαίνουν θαύματα, τα οποία αποδίδει σε ένα κομμάτι του τιμίου σταυρού. Οι χειρισμοί της Αρχιεπισκοπής και οι «ψίθυροι» στους κόλπους της ιεραρχίας.

  • Οι Αμερικανοί αλλάζουν τη ζωή στην Αλεξανδρούπολη

Κάθε φορά που κάποιο πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ δένει στο ακριτικό λιμάνι, η αγορά της πόλης ζωντανεύει. Πώς υποδέχονται οι επαγγελματίες και οι αρχές της πόλης τη νέα πραγματικότητα. 

  • Περιστρεφόμενη αδράνεια για τη φύλαξη των ΑΕΙ

Τα τουρνικέ, που προορίζονται για τις εισόδους των πανεπιστημίων, περιμένουν στις αποθήκες. Που έχουν κολλήσει τα σχέδια ασφαλείας; Ο ρόλος της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων και η απροθυμία ορισμένων πρυτανικών αρχών. 

  • «Σωσίβιο» 20 δισ. από τον τουρισμό 

Σε ποιους κλάδους σκοπεύει να διοχετεύσει η κυβέρνηση το πλεόνασμα εσόδων που αποδίδει φέτος η τουριστική δραστηριότητα.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Ακτιβιστές της παραδοσιακές αρχιτεκτονικής

Η διεπιστημονική κοινότητα «Μπουλούκι» εργάζεται για τη διάσωση της μαστορικής τέχνης που γέννησε τις υπόσκαφες και θολωτές κατασκευές της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή