Τα cover stories που θυμόμαστε – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Τα cover stories που θυμόμαστε – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμπλήρωση των χιλίων τευχών του «Κ» μας οδήγησε στο αρχείο μας και περάσαμε τις προηγούμενες μέρες ξεφυλλίζοντας τα παλιά μας τεύχη. Ξεχωρίσαμε κάποια εξώφυλλα μέσα από τα χρόνια, τα οποία υπήρξαν για κάποιο λόγο σημαντικά και τα παρουσιάζουμε, θέλοντας να δείξουμε παράλληλα τη συνέχεια αυτού του περιοδικού και την παρουσία του σε δυο δεκαετίες που υπήρξαν δύσκολες, τόσο γενικά, όσο και για τον Τύπο. Ξεκινήσαμε φυσικά από το πρώτο τεύχος του Ιουνίου του 2003, όταν ήταν η πρώτη φορά που το περιοδικό κυκλοφόρησε μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Ξεχωρίσαμε τεύχη που έκρυβαν πίσω τους μια σημαντική δημοσιογραφική δουλειά, μονοθεματικά τα περισσότερα (π.χ. αποστολή στην Αυστραλία, την Ιαπωνία ή τη Σίλικον Βάλεϊ), ή άλλα που συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα (π.χ. το λοκντάουν της άνοιξης του 2020), ή άλλα που είχαν στο εξώφυλλο κάποιο πρόσωπο που αν μη τι άλλο δεν βλέπουμε κάθε μέρα να δίνει συνεντεύξεις (π.χ. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου). Ξεχωρίσαμε επίσης τεύχη που συνδέονται με την ιστορία του ίδιου του περιοδικού, χαρακτηριστικοί ανασχεδιασμοί που άλλαξαν την εικόνα του και το έφερναν, κάθε φορά, κοντά στην εποχή του.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 31 Ιουλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή