Οδηγούμε το ελληνικό «τζιπάκι» Keraboss Super K, με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Οδηγούμε το ελληνικό «τζιπάκι» Keraboss Super K, με την «Καθημερινή» της Κυριακής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπόθεση «ελληνικό αυτοκίνητο» είναι πολύ παλιά – και μάλλον πονεμένη. Το χειροποίητο «τζιποειδές» με την ονομασία «Keraboss Super K» της Keraboss Cars Manufacturing προβάλλει, μέσα στο θολό μέχρι σήμερα κατασκευαστικό τοπίο της χώρας μας, σαν μια φωτεινή αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ας μη γελιόμαστε. Η μεγαλύτερη έως τώρα τροχοπέδη στην κατασκευή ενός απλού σε σύλληψη, προσιτού σε κόστος και πρακτικού στην καθημερινή χρήση «ελληνικού αυτοκινήτου» σίγουρα δεν ήταν το περιορισμένο ταλέντο ή η απουσία τεχνογνωσίας, αλλά τα ουκ ολίγα εμπόδια, που σχετίζονται με την έλλειψη χρηματοδότησης και το μικρό μέγεθος της εγχώριας αγοράς. Επιπλέον, είναι και οι αναρίθμητες αγκυλώσεις του ελληνικού κράτους και η σχεδόν δυστοπική νομοθεσία που χαρακτηρίζει επί σειρά ετών τον κατασκευαστικό αυτοκινητικό κλάδο. Ωστόσο, κάτι άλλαξε!

Χάρη στο όραμα και το πείσμα του Παύλου Κεραμπού και της γυναίκας του, Στέλλας, το όνειρο για το πρώτο «made in Greece» αυτοκίνητο αποτελεί πλέον πραγματικότητα και με τη… βούλα του ελληνικού κράτους. Κι αυτό γιατί το Keraboss Super K, ένα ελληνικής κατασκευής «τζιποειδές» όχημα που γεννιέται στο χέρι με πολύ μεράκι στις εγκαταστάσεις της Keraboss Cars Manufacturing, μπορεί πλέον να κυκλοφορεί «ελεύθερο» στους δρόμους της χώρας μας, φέροντας πινακίδες κυκλοφορίας και όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για χρήση σε δημόσιο δρόμο.

Όπως είναι προφανές, σαφώς και δεν πρόκειται για ένα όχημα μαζικής παραγωγής που κατασκευάζεται με την αρωγή ενός πολυπληθούς προσωπικού σε κάποιο high-tech εργοστάσιο της Δύσης ή της Ανατολής, αλλά για ένα ταπεινό εγχείρημα που παίρνει σάρκα και οστά εν Ελλάδι, με πολλή δουλειά, μέσα σε μικρές εγκαταστάσεις, όπου η προσωπική εργασία των ανθρώπων που το φαντάστηκαν και οι παραδοσιακές μέθοδοι κατασκευής έχουν τον πρώτο λόγο.

*Διαβάστε περισσότερα για το Keraboss Super K στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή