Ταξιδεύουμε στην Ιρλανδία με την ηλεκτρική έκδοση του Volvo XC40, με την «Καθημερινή» της Κυριακής

Ταξιδεύουμε στην Ιρλανδία με την ηλεκτρική έκδοση του Volvo XC40, με την «Καθημερινή» της Κυριακής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λες και γραφτό ή τυχερό, όταν με το Car Of The Year εκείνης της χρονιάς, Volvo XC40, το ίδιο πλήρωμα πραγματοποιούσε ένα από τα πιο εικονικά road trip στην ιστορία του περιοδικού. Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία και πέρασμα μεταξύ άλλων από Νόρντκαπ, Νησιά Λοφότεν και Atlantic Route, σε ένα οδοιπορικό 5.541 χιλιομέτρων, σε μερικά από τα πιο εμβληματικά σημεία της Σκανδιναβίας, πάνω και κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο, τότε με ένα D4 AWD.

Σήμερα παραλαμβάνουμε το αμιγώς ηλεκτρικό ΧC40 με τον κωδικό «P8» από το Δουβλίνο και ξεκινάμε για έναν ακόμη κύκλο, αυτήν τη φορά μιας χώρας-νησιού με υπέροχες γωνιές και έναν εξαιρετικά φιλόξενο και υπερήφανο λαό.

Είναι γεγονός πως μια πετρελαιοκίνητη έκδοση θα μας έκανε τη ζωή πιο εύκολη, αλλά κακά τα ψέματα, το μέλλον είναι ήδη εδώ και λέγεται ηλεκτροκίνηση, ειδικά για τη συγκεκριμένη εταιρεία, που έχει ρίξει μεγάλο βάρος στη συγκεκριμένη τεχνολογία, με το όραμα των ανθρώπων της να είναι ξεκάθαρο και γνωστό: όλα τους τα μοντέλα να είναι ηλεκτρικά έως το 2030.

Ο γύρος μίας ολόκληρης χώρας με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να μοιάζει με Γολγοθά, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια δελεαστική πρόκληση.

Ευτυχώς, η πρώτη κακή εντύπωση από το άναρχο, παλιό αεροδρόμιο δίνει τη θέση της στην εξαιρετική οδηγική παιδεία από τους Ιρλανδούς, σε προσεγμένους δρόμους και σε έναν σύγχρονο στόλο αυτοκινήτων. Πολλές μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, που σε κάνουν να ξεπερνάς πολύ πιο γρήγορα τα άγχη επιπέδου: κάθεσαι δεξιά, οδηγείς από αριστερά, κοιτάς πρώτα δεξιά, στις πλατείες μπαίνεις από αριστερά και… κάνεις το σταυρό σου.

*Διαβάστε περισσότερα για το οδοιπορικό στην Ιρλανδία, στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή