Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί

Φάκελος παρακολουθήσεις: 5 ερωτήματα δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό - Ποια ευρήματα θα κρίνουν τις εξελίξεις

3' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί-1

Φάκελος παρακολουθήσεις: 5 ερωτήματα δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό – Ποια ευρήματα θα κρίνουν τις εξελίξεις:

Είχαν υπαχθεί και άλλα πολιτικά πρόσωπα στις νόμιμες «επισυνδέσεις» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών; Ποιος είχε χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων; Ποιος ήταν τελικώς ο λόγος «εθνικής ασφαλείας» στον οποίο βασίστηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα εστιάζεται τώρα το ενδιαφέρον και των κομματικών επιτελείων, που προσπαθούν ήδη να σταθμίσουν τις παρενέργειες των παρακολουθήσεων στον πολιτικό χάρτη.

• Τα μηνύματα που φρέναραν τον Ερντογάν – Στη ρότα των κοιτασμάτων οι επόμενες κινήσεις του:

Τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση Ερντογάν για δραστηριοποίηση του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. Η απόφαση δεν υπαγορεύθηκε μόνο από πολιτικούς υπολογισμούς, λεπτές γεωπολιτικές ισορροπίες και τις πιέσεις από τη Δύση, αλλά και με βάση την ενεργειακή «δίψα» της τουρκικής οικονομίας, που είναι σημαντικά εξαρτημένη από το φυσικό αέριο. Ποιες οι πιθανότητες να επιχειρηθούν γεωτρήσεις σε περιοχή δυνητικής ελληνικής κυριαρχίας τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί-2

•Πώς επιλέγω πάροχο ρεύματος-Ενας γρίφος για τους καταναλωτές: Η επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας είναι πλέον ένας γρίφος. Με τις εταιρείες να ανακοινώνουν κάθε μήνα την τιμολογιακή πολιτική τους για τον επόμενο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο φθηνότερος πάροχος τον Αύγουστο θα είναι και ο φθηνότερος τον Σεπτέμβριο.

• Η ενεργειακή κρίση περνάει στο τραπέζι μας:

Χρειάστηκαν λίγοι μήνες για να φτάσει η ενεργειακή κρίση και στο τραπέζι μας. Οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής προκαλούν σοκ στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και ιδιαίτερα σε αυτούς των ευάλωτων νοικοκυριών. Τον Ιούλιο τα ζυμαρικά, το ψωμί, το κρέας και τα γαλακτοκομικά ήταν τουλάχιστον 16% ακριβότερα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Η βιομηχανία τροφίμων εξάντλησε τις δυνατότητες απορρόφησης της αύξησης του ενεργειακού κόστους, το οποίο ακόμη και μετά τις επιδοτήσεις από το κράτος είναι διπλάσιο συγκριτικά με πέρυσι.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί-3

• Ρεκόρ φέτος στις αεροδιακομιδές από τα νησιά: Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός διακομιδών ασθενών, είτε από αέρος είτε με πλωτά μέσα, από τα νησιά. Κύριες αιτίες, η εκτίναξη του τουριστικού κύματος και τα κενά γιατρών. Οι εμπλεκόμενοι μιλούν για διπλοβάρδιες στο σμήνος του ΕΚΑΒ.

• Πλατεία Συντάγματος, άλλη μία ανάπλαση που διχάζει: Η ανάπλαση της «κάτω» πλατείας Συντάγματος, σε έκταση μόλις 3,5 στρεμμάτων, έγινε, για μία ακόμη φορά, ευρύχωρος χώρος διαφωνιών, εν μέσω θέρους, για το αυριανό «ποιόν» της. Οι κουτσουπιές, οι πέργκολες, τα σιντριβάνια, η σκίαση, στο επίκεντρο.

• O Ελληνας πίσω από το κραχ – Το δίδυμο που κατηγορείται για την κατάρρευση των 40 δισ. δολ.των κρυπτονομισμάτων: Ο μίτος εξόδου θυμάτων από τον λαβύρινθο του κραχ κρυπτονομισμάτων («crypto») οδηγεί σε έναν Κορεάτη ως εγκέφαλο, αλλά και σε έναν Ελληνα «κολλητό» του, φοιτητικό συνοδοιπόρο, εξίσου ιδιοφυή, οι οποίοι μηνύθηκαν από πολλούς χαμένους, άλλοι αυτοκτόνησαν, από την εκκωφαντική κατάρρευση μιας αθροιστικής «πυραμίδας» 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O Ντο Κουόν, ο Ν. Π. και η Terraform Labs καλούνται να «φέρτε πίσω τα λεφτά μας».

• Πάρκινγκ λίαρ τζετ σε στρατιωτικά αεροδρόμια:

Φέτος δεν επισκέφθηκαν τη χώρα μας μόνο περισσότεροι τουρίστες από ποτέ, αλλά και πολλοί πλούσιοι τουρίστες. Το υποδηλώνει άλλωστε και η αύξηση των πτήσεων ιδιωτικών τζετ κατά 40% σε σχέση με το 2019. Κι έτσι ξαφνικά δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη στάθμευση αυτών των αεροσκαφών για όσο διάστημα οι ιδιοκτήτες τους απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση εξετάζει διάφορες λύσεις, μεταξύ άλλων να αξιοποιήσει γι’ αυτόν τον σκοπό ακόμη και παλιά ή μερικώς λειτουργούντα στρατιωτικά αεροδρόμια.

•«Θα το δέσω, ό,τι καιρό κι αν έχει»: Η «Κ» βρέθηκε στη γέφυρα του Blue Star «Δήλος» συνομιλώντας με τον πολύπειρο καπετάνιο Κυριάκο Χωριανόπουλο. Συνοψίζοντας: Κανένα ταξίδι δεν είναι το ίδιο, ό,τι καιρό και αν έχει θα το δέσω και να ξέρετε ότι οι χειρότερες στραβές γίνονται με μπουνάτσα. Η χαρά τού να βοηθάς κόσμο να μετακινείται για δουλειά ή διακοπές δεν συγκρίνεται, είπε από το δεύτερο, ειδικά το καλοκαίρι, σπίτι του.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» που κυκλοφορεί-4

•Οι Κυκλάδες πριν από τον τουρισμό: Κάποτε τις Κυκλάδες δεν τις είχε ακόμη ανακαλύψει ο τουρισμός, και αυτές δεν είχαν ανακαλύψει εκείνον. Σπάνιες φωτογραφίες από το λεύκωμα με τίτλο «Κυκλάδες», που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’60.

Γράφουν-μιλούν στην «Κ»: Ο Σταμάτης Κριμιζής  και ο διευθυντής του Πλανηταρίου Μάνος Κιτσώνας  γράφουν για τον Διονύση Σιμόπουλο. Ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας μιλάει για τη «βουτιά» του στη λογοτεχνία, με ένα μυθιστόρημα που έχει ως θέμα την ευθανασία. Ο καθηγητής Γενετικής στο Χάρβαρντ δρ. Τζορτζ Τσερτς μιλάει για την πρόοδο στον έλεγχο του μηχανισμού της γήρανσης. Ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Διομήδης Σπινέλλης γράφει για το πώς εξελίχθηκαν τα λογισμικά παρακολούθησης.

Σιωπή και υπηρεσιακή εκδίκηση: Μαρτυρίες θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δημόσιο.

Θύελλα από την έρευνα του FBI εναντίον Τραμπ.

«Πομερανοί» και «Οίκαδε», η ερμηνεία – Τα πολύκροτα πρωτοσέλιδα της «Κ» και η Μικρασιατική Καταστροφή

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή