Vogue Greece Σεπτεμβρίου: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία αγάπης

Vogue Greece Σεπτεμβρίου: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία αγάπης

4' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο ανοιχτοί παραμένουμε απέναντι στην αγάπη; Η Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με την Καθημερινή, κάλεσε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να αφηγηθεί -για πρώτη φορά- μια ιστορία αγάπης μέσα από φωτογραφίες. Ο αγαπημένος όλων δημιουργός ανέλαβε τριπλό ρόλο, φωτογραφίζοντας, σκηνοθετώντας και πρωταγωνιστώντας στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου της Vogue Greece. Στο πλευρό του το τοπ μόντελ Sara Grace Wallerstedt, με την οποία παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται μια ερωτική ιστορία με ρομαντισμό, πάθος αλλά και πόνο, βιώνοντας όλα τα στάδια μιας σχέσης.

Η ομάδα της Vogue Greece ταξίδεψε στην γραφική Σιάτιστα Κοζάνης για ένα ατμοσφαιρικό fashion editorial που γεννά συναισθήματα και μας κάνει να αναλογιστούμε την δύναμη του έρωτα. Γι’ αυτό τον έρωτα μιλά στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης που επιστρέφει φέτος στην τηλεόραση με την σειρά Maestro. “Όλα ξεκινάνε από έναν έρωτα. Και με όχημα αυτόν μπορείς να θίξεις θέματα που δύσκολα προσεγγίζονται και απασχολούν όλους τους ανθρώπους, όλων των κοινωνιών” περιγράφει ο δημιουργός στον Βλάση Κωστούρο. “Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι αφιερωμένο στην αγάπη, την οικειότητα, τον έρωτα, τα συναισθήματα και την απουσία όλων αυτών”, γράφει η editor-in-chief της Vogue Greece Θάλεια Καραφυλλίδου.

Τον ρόλο της αγάπης στη ζωή εξερεύνησαν και σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης, που μοιράστηκαν τις σκέψεις τους. Η Θέμις Μπαζάκα θυμάται ακόμα το εκρηκτικό συναίσθημα του αμοιβαίου έρωτα. “Νομίζω ότι οι άνθρωποι πια δεν ξέρουν τι είναι έρωτας. Νιώθουν έναν ενθουσιασμό και τον ονομάζουν έρωτα. Έρωτας είναι να έχει γίνει η πρώτη ένωση και, αφού δεις ότι ταιριάζουν τα κορμιά, τα μυαλά, τα γέλια, ο τρόπος ζωής, να μπορείς να απολαμβάνεις, να έχεις αισιοδοξία μέσα σου, να βλέπεις μια άλλη διάσταση στη ζωή”.

Η Λένα Κιτσοπούλου ισορροπεί μεταξύ του έρωτα και της αγάπης: “Η αγάπη έχει πάρε δώσε, σου επιστρέφεται, ο έρωτας δεν επιστρέφει τίποτα. Υφίσταται μόνο στη χώρα του ανέφικτου. Αξίζουν όμως οι επισκέψεις στη χώρα αυτή”, εξηγεί.

“Ποτέ δεν κλείνεις τους λογαριασμούς σου με τον έρωτα, όσο κι αν μεγαλώνεις. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Εγώ νιώθω ότι μπορώ να ερωτεύομαι ακόμα, επειδή κάνω τη δουλειά που κάνω. Ανεβαίνεις στη σκηνή και θέλεις να ασκείς γοητεία. Το λέω χρόνια και δεν με πιστεύουν. Τη δουλειά μου τη βλέπω ερωτικά”, εξομολογείται η Ελένη Ράντου περιγράφοντας την σχέση της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου αλλά και με το θέατρο. Η Γιούλικα Σκαφιδά επέλεξε να γράψει μια ιστορία για τη Vogue Greece Σεπτεμβρίου αφιερωμένη σε αυτούς τους έρωτες που δεν κατάφεραν να ανθίσουν λόγω των συνθηκών και των ταμπού της κοινωνίας.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη γνώρισε και τις δύο πλευρές του έρωτα, την σκοτεινή και την πιο φωτεινή. Επιλέγει όμως να είναι ελεύθερη και ανοιχτή στην αγάπη. “Όταν καταφέρουμε να βιώσουμε την κατάσταση του έρωτα, την ευφορία που δημιουργεί, με τον ίδιο μας τον εαυτό ή με την παρέα μας, εκεί πια ανοίγουν οι ουρανοί και τότε έρχεται ο κατάλληλος άνθρωπος για τον καθένα μας”, περιγράφει στη Vogue Greece Σεπτεμβρίου. Η Amalia & The Architects βρήκε τη δύναμη να πιστέψει στον εαυτό της και να υποστηρίξει ανοιχτά πώς νιώθει αναφορικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητά της. “Ποτέ δεν ένιωσα ούτε 100% άντρας ούτε 100% γυναίκα. Είμαι σε μια μεταβατική περίοδο που αρχίζω να βρίσκω τον εαυτό μου, να νιώθω καλύτερα με το σώμα μου, αν και ακόμα έχω αρκετά ερωτηματικά”, εξομολογείται.

Η Vogue Greece Σεπτεμβρίου συνάντησε και την βασίλισσα του σύγχρονου burlesque Dita Von Teese, που θέλει να νιώθει ελεύθερη μέσα σε μια σχέση. “Στα 49 μου χρόνια έφυγα από μακροχρόνιες σχέσεις που δεν ήταν καλές για μένα και χαίρομαι γι’ αυτό. Είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουν πολλοί και την οφείλω στις επιλογές μου. Θυσίασα αρκετά πράγματα από την προσωπική μου ζωή για να κερδίσω την ελευθερία που έχω.

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί και νέα ξεκινήματα για τον κόσμο της μόδας. Ο Matthieu Blazy, νέος Creative Director του οίκου Bottega Veneta, μιλά στη Vogue για τον καινούριο του ρόλο και την ταυτότητα που θέλει να δώσει στο κορυφαίο brand. “Αναλαμβάνοντας τη δουλειά, κάθισα με τη ομάδα μου, τόσο τους σχεδιαστές όσο και ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρεία εδώ και 20 χρόνια, και αναρωτηθήκαμε κάτι πολύ απλό: τι αντιπροσωπεύει η Bottega; Τι είναι η τέχνη και τι θέση έχει στην παράδοσή μας; Πώς θα φέρουμε κάτι πιο σύγχρονο; Δεν μιλήσαμε για σχέδια, αλλά για την αίσθηση του brand”, σχολιάζει.

Τέλος η Vogue Greece συναντά τη Nadège Vanhée-Cybulski, σχεδιάστρια των γυναικείων συλλογών Hermès, και τρίτη κατά σειρά γυναίκα που κατέχει αυτή τη θέση στο ιστορικό brand, η οποία περιγράφει πώς η μόδα μπορεί να μας κάνει μέρος μιας κοινότητας. “Σχεδιάζω για όλες, για άτομα με διαφορετικό τρόπο σκέψης, με διαφορετικές ευαισθησίες και ανησυχίες. Για γυναίκες που νιώθουν πολύ ή λιγότερο σέξι και για άλλες ίσως πιο ντροπαλές. Σχεδιάζω για διαφορετικές κουλτούρες και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για μένα. Η ουσία βρίσκεται στην ομορφιά”, περιγράφει στον Filep Motwary.

Μην χάσετε τη Vogue Greece Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή