Νίκ Κέιβ: η μεταμόρφωση – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Νίκ Κέιβ: η μεταμόρφωση – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προσπαθώ να γράφω έχοντας στο μυαλό μου ότι κάτι μπορεί να συμβεί στη ζωή», λέει ο μουσικός και συγγραφέας Νικ Κέιβ, «κάτι που θα σε συντρίψει, αλλά μπορεί ταυτόχρονα να είναι λυτρωτικό και όμορφο». Σε αυτή τη συνειδητοποίηση κατέληξε περνώντας μέσα από φλόγες. Το 2015, ο 15χρονος γιος του Κέιβ, Άρθουρ, σκοτώθηκε μετά από πτώση σε γκρεμό κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Μπράιτον της Αγγλίας. Αργότερα, με τον καιρό, ο Κέιβ απέκτησε μια νέα αντίληψη της ευθραυστότητας της ανθρώπινης ύπαρξης. Αυτή η αλλαγή αποτυπώθηκε και στην τέχνη του. Ο Κέιβ ήταν κάποτε ένας μυστηριώδης πρίγκιπας της μουσικής, ένας σεβαστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής που δεν φοβόταν ούτε ηχητικά ούτε στιχουργικά την τριβή και την πρόκληση, κάποιος που κατοικούσε πρόθυμα τα σκοτάδια της ψυχής. Σταδιακά, ωστόσο, μετατράπηκε σε έναν περφόρμερ και δημιουργό λαμπρών, καθαρτικών, εμψυχωτικών και συμπονετικών άλμπουμ – χωρίς να είναι φοβισμένα. Και μετά, τον περασμένο Μάιο, ο μεγαλύτερος γιος του Κέιβ, Τζέθρο, πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 31 ετών.

Στη συνέντευξη που φιλοξενείται στο «Κ» ο Αυστραλός μουσικός περιγράφει πώς ακόμα και τώρα κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Πώς συντηρεί μια σταθερή επικοινωνία με τους θαυμαστές του στη στήλη The Red Hand Files και πώς ενώ όλοι αναρωτιούνται πώς καταφέρνει να συνεχίζει τις συναυλίες, αυτός εξηγεί ότι δεν θα μπορούσε αλλιώς. Η σωτηρία του αναγκαστικά περνάει μέσα από την επαφή του με το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 18 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή