Ανταπόκριση από το Metaverse

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρεπόρτερ των New York Times, Κάσμιρ Χιλ, πέρασε μερικούς μήνες γνωρίζοντας την εικονική πραγματικότητα της Meta, κουβεντιάζοντας με ανθρώπους-άβαταρ και προσπαθώντας να φανταστεί το μέλλον.

Η Meta εκτιμάται ότι έχει πουλήσει σχεδόν 15 εκατ. προσωπίδες πρόσβασης στο metaverse, παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι παραμένουν σκεπτικοί απέναντι σε ένα διαδίκτυο εμβύθισης. Αφότου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πριν από έναν χρόνο ότι σχεδίαζε να ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για να φέρει το metaverse στις μάζες, η μετοχή της εταιρείας έχει κατακρημνιστεί. Υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές που διακωμωδούν τα σχέδια της Meta, όμως πόσοι από αυτούς έχουν όντως ζήσει κάποια εμπειρία στο metaverse; Θέλησα να το δοκιμάσω, αποφασίζοντας, για χάρη του πρότζεκτ μου, ότι το metaverse είναι το Horizon, η εικονική πλατφόρμα της Meta για events, επαγγελματικές συναντήσεις και δημιουργία χώρων από τους χρήστες.

Ο στόχος μου ήταν να το επισκεφθώ κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας, και τις είκοσι τέσσερις, τουλάχιστον μία φορά, για να μάθω τι συμβαίνει εκεί μέσα και να γνωρίσω όσους έχουν υιοθετήσει το metaverse από νωρίς. Εγκατέλειψα την τηλεόραση, τα βιβλία και θυσίασα αρκετό ύπνο τους τελευταίους μήνες, για να περάσω δεκάδες ώρες ως μια αιωρούμενη, χωρίς πόδια, καρτουνίστικη εκδοχή του εαυτού μου. Ήθελα να καταλάβω ποιος ήταν μέσα και γιατί και αν εμείς οι υπόλοιποι θα θέλαμε ποτέ να ακολουθήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 16 Οκτωβρίου μαζί με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή