Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα παιχνίδια της ζωής μας

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα παιχνίδια της ζωής μας

Ο δεύτερος τόμος ενός πρωτότυπου εκδοτικού έργου με συναρπαστικές ιστορίες από τα Μουντιάλ (1982-2022)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαίνοντας στη δεκαετία του ’80, όταν μιλάμε για τα Παγκόσμια Κύπελλα, σημαίνει ότι μπαίνουμε στη δεκαετία του Ντιέγκο Μαραντόνα. Από όλους τους ήρωες στην ποδοσφαιρική ιστορία, κανένας δεν έχει προκαλέσει πιο δυνατά συναισθήματα από τον Αργεντίνο· συναισθήματα απόλυτης λατρείας, μέγιστου θαυμασμού, ακόμα και μίσους. Θυμάται κανείς πόσοι ήταν οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές που πέρασε το 1986 για να πετύχει το «γκολ του αιώνα»; Πόσες φορές άγγιξε την μπάλα; Πόσο βήματα έκανε;  

Υπογραφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απόψεις, συνεντεύξεις, λογοτεχνία, πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Από τον Σόκρατες, τον Ρόσι και τον Ντιέγκο, μέχρι τον Ροζέ Μιλά, τον Ρονάλντο, τον Ζιντάν και τον Μέσι. Από το «χέρι του θεού» μέχρι το «τίκι τάκα» της Ισπανίας, την «μούλτι κούλτι» Γερμανία και τις πρώτες αποφάσεις του VAR. Από τις αναμνήσεις του Όλεγκ Προτάσοφ από τη μεγάλη ΕΣΣΔ μέχρι τις αφηγήσεις του Δημήτρη Σαραβάκου και του Στέλιου Μανωλά για την παράξενη εμπειρία του ταξιδιού της Ελλάδας στις ΗΠΑ το 1994. Από τον Αλκέτα Παναγούλια μέχρι τον Φερνάντο Σάντος. Από τη δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ μέχρι το αμφιλεγόμενο φετινό τουρνουά του Κατάρ που θα φέρει τον καινούριο πρωταθλητή -πόσο παράξενο- παραμονές Χριστουγέννων.

Το «Παγκόσμιο Κύπελλο» έρχεται όπως δεν το έχετε… ξαναδιαβάσει. Αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή», ο δεύτερος τόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή