Οδηγούμε το Ariya, το ηλεκτρικό SUV της Nissan, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το Ariya, το ηλεκτρικό SUV της Nissan, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα τετρακίνητο Ariya, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover της Nissan, ταξίδεψε στην Ελλάδα στο πλαίσιο αξιολόγησής του για το Car Of The Year 2023, θεσμό στον οποίο το περιοδικό εκπροσωπείται αδιάλειπτα σαράντα χρόνια, και στη φετινή εκδοχή του οποίου το ιαπωνικό μοντέλο κατέλαβε τελικά την 3η θέση, πίσω από το VW ID. Buzz και τον νικητή, Jeep Avenger. Αμιγώς ηλεκτρικό το φετινό πόντιουμ, και κάτι σημαίνει όλο αυτό…

Πίσω στο Ariya, κατά τη δεκαπενθήμερη παραμονή του στην Ελλάδα «πέρασε πολλά». Καθημερινή μετακίνηση, φυσικά, αλλά και ταξίδι-αστραπή στην Τρίπολη και πέριξ της πρωτεύουσας του νομού Αχαΐας, καθώς το δίκτυο φορτιστών στην περιοχή το επιτρέπει, αλλά και οι διαδρομές προσφέρονται για σύντομες εκδρομές.

Το Nissan Ariya ίσως και να καθυστέρησε να πατήσει στους δρόμους, δεδομένου ότι υπάρχει ανταγωνισμός που έχει προηγηθεί σημαντικά, ωστόσο η εικόνα του εντυπωσιάζει, έστω κι αν -φωτογραφικά τουλάχιστον- είναι γνωστή πάνω από δύο χρόνια. Το ότι είναι ηλεκτρικό «βγάζει μάτι», τόσο χάρη στον φουτουριστικό του σχεδιασμό όσο και λόγω της κλειστής τεράστιας μάσκας, που επιβεβαιώνει πως ό,τι βρίσκεται κάτω από το καπό δεν έχει ανάγκη ψύξης.

*Διαβάστε περισσότερα για το Nissan Ariya στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή