Η εξομολόγηση του Γιώργου Χρυσοστόμου – Στο περιοδικό «Κ» εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Η εξομολόγηση του Γιώργου Χρυσοστόμου – Στο περιοδικό «Κ» εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του, με ένα εύρος ικανοτήτων και μια δυναμική που θα ζήλευε χολιγουντιανός σταρ. Φέτος τον βρίσκουμε στο θέατρο ARK, σε μια παράσταση που συζητιέται στην θεατρόφιλη Αθήνα, να καταθέτει επί σκηνής την πιο ώριμη ίσως ερμηνεία της καριέρας του ως alter ego του Χίτλερ, στη μακάβρια φάρσα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, Η άνοδος του Αρτούρο Ούι, που σκηνοθετεί ο Άρης Μπινιάρης, μια παράσταση για τους μηχανισμούς που στηρίζουν και εκτρέφουν τον φασισμό.

Το «Κ» συνάντησε τον Γιώργο Χρυσοστόμου. «Το προφίλ μου είναι αμυντικό, γιατί σταθερά νιώθω πολύ ευάλωτος», μας είπε. «Στενοχωριέμαι εύκολα, γι’ αυτό πολλές φορές προετοιμάζω την άμυνά μου, προκειμένου να προλάβω να μην πληγωθώ. Νιώθω σαν παιδάκι που έπαιζε χαρούμενο και κάποια στιγμή κάποιος έβαλε τις φωνές και ακύρωσε τη χαρά του».

Μας μίλησε για το πως αυτόν το καιρό είναι σε μια φάση που γεύεται τους καρπούς της υπομονής και της επιμονής του, αλλά και για τις σκιώδεις πλευρές της επιτυχίας. «Εγώ πρωτοβγήκα το 2001 στο θέατρο ως πρωταγωνιστής και μετά κατέρρευσα για έξι χρόνια. Δεν με ζήτησε κανείς. Αυτό είχε να κάνει και με τη χαλαρή έπαρση που φέρει ένας εικοσάρης. Η πολλή σιγουριά ήταν ένα θέμα. Κοιτώντας πίσω, διαπιστώνω ότι η διάρκεια έχει μεγαλύτερη σημασία από την ορμή και την επιτυχία. Η επιτυχία είναι μια ασφαλής θέση, αλλά καθόλου ζηλευτή, γιατί όλοι σου ζητούν μετά κάτι πιο μεγάλο, περιμένοντας στη γωνία να δουν πού θα καταρρεύσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή