Γυναίκες στην Ελλάδα, στον κόσμο, στην ιστορία – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Γυναίκες στην Ελλάδα, στον κόσμο, στην ιστορία – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί τα αστικά κέντρα του πλανήτη είναι φτιαγμένα από άνδρες για άνδρες και ποια χαρακτηριστικά των πόλεων μαρτυρούν ότι ο σχεδιασμός τους δεν έχει λάβει υπόψη τους τις ανάγκες και την καθημερινότητα των γυναικών.

Μία μαέστρος, μια πιλότος και μια σεφ μιλάνε στο «Κ» για τη ζωή και τις επιλογές τους και για την εμπειρία να διαπρέπουν επαγγελματικούς χώρους που εξακολουθούν να είναι ανδροκρατούμενοι.

Η ελληνικής καταγωγής συγγραφέας της Βόρειας Μακεδονίας, Ρούμενα Μπουζάροφσκα, μιλάει στο «Κ» για τη ζωή της στη γειτονική χώρα, τα έμφυλα ζητήματα της εποχής μας και τα διηγήματά της, που εδώ και λίγα χρόνια αποτελούν μέρος του «γυναικείου κανόνα» των Βαλκανίων.

Η Χριστίνα Μαξούρη μιλά για τη Σωτηρία Μπέλλου, για τα τραγούδια της που ερμηνεύει με τον δικό της τρόπο γοητεύοντας τους Αθηναίους θεατές, για το τίμημα του να ζεις τη ζωή με τους δικούς σου όρους, για το θέατρο, την τηλεόραση και τις μικρές χαρές που την ξεκουράζουν.

Εδώ και σαράντα χρόνια η σπουδαία Τσέχα φωτογράφος Ντάνα Κίντροβα αποτυπώνει την καθημερινότητα των γυναικών. Με αφορμή την επικείμενη έκθεσή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάναμε μια σύντομη συζήτηση για όσα έχει δει μέσα από τον φακό της.

Πέντε γυναίκες από διαφορετικούς χώρους προσπαθούν, μέσα από οργανώσεις και πρωτοβουλίες, να σπάσουν τα στερεότυπα και να προωθήσουν τη δράση των γυναικών στη δημόσια ζωή. Το παρατηρεί τις προκλήσεις στον χώρο της επιστήμης, της, του επιχειρείν, της τέχνης και του αθλητισμού.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή