Οδηγούμε το νέο Peugeot 408, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το νέο Peugeot 408, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατρέχοντας στην πορεία της Peugeot τα τελευταία -αρκετά- χρόνια, εύκολα συμπεραίνει κανείς πως το βάρος των πωλήσεων από τα καταξιωμένα χάτσμπακ και τις μπερλίνες άλλων εποχών έχει πέσει και στα SUV. Και μάλιστα, αν όχι ισόποσα, τότε είναι τα υπερυψωμένα γαλλικά μοντέλα εκείνα που έχουν δώσει τον έξτρα αέρα ώστε η Peugeot σήμερα να τολμά να πειραματίζεται προς μιαν άλλη κατεύθυνση.

Το εύκολο, για μία μάρκα που έχει καταθέσει με επιτυχία τα διαπιστευτήριά της στο χώρο των SUV, τουλάχιστον στις κατηγορίες B και C με τα «2008» και «3008», αντίστοιχα, θα ήταν μια τροποποιημένη προσέγγιση του ίδιου νομίσματος. Είναι και αυτοί ωστόσο υπέρμαχοι της θεωρίας που θέλει τα SUV να οδεύουν προς τη δύση τους, είτε γιατί η αεροδυναμική τους δε συνάδει με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, χάρη στη μειωμένη κατανάλωση που προκύπτει από ένα πιο σμιλευμένο σχήμα, είτε γιατί απλώς δεν ταιριάζουν με την ηλεκτροκίνηση.

Ο όμιλος Stellantis αποδεικνύεται από τους ένθερμους υποστηρικτές μιας πιθανής αλλαγής και, μετά το Citroen CX 5, το C4 X που παρουσιάστηκε πρόσφατα και τα -γενικότερα- συμπαγή σχεδιαστικά DS, έρχεται να εμπλουτίσει και την γκάμα της Peugeot με τη νέα του οπτική. Κοινώς, με ένα φάστμπακ αμάξωμα που κατά τους ίδιους συνδυάζει τα γνωρίσματα των SUV με τα προτερήματα των χάτσμπακ.

Το «408» δεν έρχεται με κραυγαλέες τεχνολογικές λύσεις. Τουναντίον, βασίζεται σε πολλάκις δοκιμασμένα μηχανικά μέρη, τα οποία εντούτοις συνδυάζονται με ένα πρωτοποριακό αμάξωμα, που από την πρώτη ματιά θα αποκτήσει είτε ένθερμους υποστηρικές είτε… αντιφρονούντες. Μέση προσέγγιση δε φαίνεται να του ταιριάζει.

*Διαβάστε περισσότερα για τις εντυπώσεις μας από το νέο Peugeot 408 στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή