Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Η Ελλάδα στις κάλπες Γ’ Τόμος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Η Ελλάδα στις κάλπες Γ’ Τόμος», «Κ»

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «Ταξίδια» Μαρτίου με αφορμή τις Πασχαλινές αποδράσεις στην Ελλάδα, σας προτείνουμε 100 προτάσεις διαμονής για τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σας. Μαζί, «Η Ελλάδα στις κάλπες», μη χάσετε τον Γ’ και τελευταίο τόμο ενός πρωτότυπου και απολαυστικού βιβλίου για τις εκλογές της μεταπολίτευσης, γεμάτο φωτογραφίες και αφίσες από τις καμπάνιες. Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, «Όλα στο τέλος θα πάνε καλά». Η Έλλη Τρίγγου φιλοσοφεί τη ζωή με λογική και ευαισθησία.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

 

Στα «Ταξίδια» Μαρτίου: Πασχαλινές αποδράσεις στην Ελλάδα – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Η Ελλάδα στις κάλπες Γ’ Τόμος», «Κ»-1

Οι μπότηδες και το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, τα φλεγόμενα αερόστατα και οι θαλασσινοί Επιτάφιοι. Από την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, στην Ύδρα, τις Σπέτσες, το Λεωνίδιο και τη Ρούμελη, επιστρέφουμε σε 15 αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς και οργανώνουμε τις πιο ξεχωριστές πασχαλινές εξορμήσεις. Ποια είναι τα έθιμα που αναβιώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή και αξίζει να ζήσουμε; Ποιες τοπικές γεύσεις αποτελούν μέρος της γιορτής; Ποιες δραστηριότητες και ποιες κοντινές εκδρομές θα μας αναζωογονήσουν και θα γεμίσουν τις μπαταρίες μας; Μαζί, 100 ξεχωριστές προτάσεις διαμονής για κάθε budget.

Κι ακόμα, άνθρωποι που έχουν συνδέσει τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής με τον τόπο διαμονής ή καταγωγής τους μοιράζονται μαζί μας τις πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις και εμπειρίες τους σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα. 

Τα «Ταξίδια» Μαρτίου κυκλοφορούν την Κυριακή 19 Μαρτίου με την «Καθημερινή». 

 

Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό βιβλίο για τις εκλογές της μεταπολίτευσης – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Η Ελλάδα στις κάλπες Γ’ Τόμος», «Κ»-2

Ο τρίτος τόμος του πρωτότυπου βιβλίου του Νίκου Γουλιά, Η Ελλάδα στις κάλπες 1974-2019 – Εθνικές εκλογές, κόμματα και εκστρατείες αφορά τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2009 έως και το 2019.

Όπως και οι δύο προηγούμενοι τόμο, διαθέτει πλούτο υλικού, καρπό συστηματικής ερευνητικής δουλειάς και άμεσης επικοινωνίας του συγγραφέα με πρωταγωνιστές των εκλογικών αναμετρήσεων (διαφημιστές, επικεφαλής εκλογικών καμπανιών, στελέχη κομμάτων κ.ά.).

Το συναρπαστικό του κείμενο συνοδεύουν αφίσες, σποτ, πίνακες και φωτογραφίες από την προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων και των ηγετών τους.

Τόσο το κείμενο όσο και το εικονογραφικό υλικό μεταφέρουν το γενικότερο κλίμα της περιόδου αλλά και το ειδικότερο κλίμα των εκλογών, παρουσιάζουν τα κεντρικά συνθήματα, τις στοχεύσεις και τα χαρακτηριστικά της προεκλογικής καμπάνιας των κομμάτων, τα στελέχη που την οργάνωσαν, την ατμόσφαιρα των προεκλογικών συγκεντρώσεων, τα παραλειπόμενα κάθε αναμέτρησης.

Τα περιεχόμενα του Γ΄ τόμου:

4 Οκτωβρίου 2009 – «Δύο δύσκολα χρόνια» ή «Ένα καλύτερο μέλλον»

6 Μαΐου 2012 – Η σύγκρουση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο»

17 Ιουνίου 2012 – Η γέννηση ενός νέου διπολισμού

25 Ιανουαρίου 2015 – Η Αριστερά στον δρόμο προς την εξουσία

20 Σεπτεμβρίου 2015 – Το «παλιό» και το «νέο»

7 Ιουλίου 2019 – Η Ν.Δ. στον δρόμο για την επιστροφή στην εξουσία  

«Η Ελλάδα στις κάλπες» κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Μαρτίου με την «Καθημερινή».

 

Φιλοσοφώντας με την Έλλη Τρίγγου – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Ταξίδια», «Η Ελλάδα στις κάλπες Γ’ Τόμος», «Κ»-3

Η Έλλη Τρίγγου τα βράδια βυθίζεται στη σκοτεινιά της παράστασης του Dogville, αλλά τη μέρα κυνηγά τη φωτεινή πλευρά της ζωής και αφουγκράζεται τη φωνή μέσα της που την παρακινεί να κάνει ό,τι λαχταρά η ψυχή της. Μια συνέντευξη με την δημοφιλή Ελληνίδα ηθοποιό.

Η πρόσφατη ανάπλαση της πλατείας Καλλιγά μας οδήγησε σε μια ήσυχη γειτονιά των Πατησίων με σημαντικό παρελθόν, αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες, ενδιαφέρον πολυπολιτισμικό προφίλ και ευοίωνο μέλλον.

Παραλειπόμενα του πιο λαμπερού πάρτι του Χόλιγουντ αμέσως μετά την απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ, με τους πρωταγωνιστές να μην αφήνουν από τα χέρια τους τα χρυσά τους αγαλματίδια.

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το νεανικό – φιλοσοφικό μυθιστόρημα των 40 εκατ. αντιτύπων του Γιοστέιν Γκάαρντερ, «Ο κόσμος της Σοφίας», διασκευάζεται σε μορφή κόμικ. Οι δύο δημιουργοί του, Νικομπί και Βενσάν Ζαμπού, μιλούν στο «Κ».

Από το τετ-α-τετ με τον ψυχοθεραπευτή και τις γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης, σήμερα περνάμε στα chatbots τεχνητής νοημοσύνης των εφαρμογών ψυχικής υγείας. Τι είναι και πώς λειτουργούν; Κάναμε μια σύντομη συνεδρία για να βρούμε τις απαντήσεις.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 19 Μαρτίου με την «Καθημερινή»

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή