Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Σελίδες Ιστορίας», «Vogue», «Κ ακίνητα-υποδομές», «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Σελίδες Ιστορίας», «Vogue», «Κ ακίνητα-υποδομές», «Κ»

7' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο ιστορικό περιοδικό της «Καθημερινής» ήρθε και βλέπει την Ιστορία με φρέσκια ματιά. «Σελίδες Ιστορίας», ένα περιοδικό με μοντέρνα αισθητική και πλούσια εικονογράφηση, που δεν πρέπει να χάσετε. Μαζί, η «Vogue Greece» γιορτάζει 4 χρόνια δημιουργικής πορείας σε ένα επετειακό τεύχος με τη Heidi Klum και άλλες λαμπερές προσωπικότητες. Επίσης, «Κ ακίνητα & υποδομές», το νέο τοπίο του ελληνικού Real Estate και ό,τι γνωρίζουμε για τα επτά μελλοντικά σημεία αναφοράς της πρωτεύουσας. Και στο «Κ», εκτάκτως αυτό το Σάββατο, ο Μπράιαν Κοξ και άλλοι πρωταγωνιστές του Succession του ΗΒΟ, μιλούν για την επιτυχία της σειράς, το επικείμενο τέλος της και τη θέση της στα μεγάλα σόου της ιστορίας. Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους! 

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους! Κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 25/3.

 

«Σελίδες Ιστορίας»: Μια φρέσκια ματιά στην Ιστορία – Κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Σελίδες Ιστορίας», «Vogue», «Κ ακίνητα-υποδομές», «Κ»-1

Ενα μοντέρνο περιοδικό Ιστορίας θα συνοδεύει την τελευταία Κυριακή κάθε δεύτερου μήνα την «Καθημερινή» – αρχής γενομένης από το φύλλο της 25ης-26ης Μαρτίου.

Πολυθεματικό, με μοντέρνα αισθητική και πλούσια εικονογράφηση, περιλαμβάνει θέματα που αφορούν την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, και καλύπτουν έναν ευρύ χρονικό ορίζοντα (από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή). Κορυφαίες προσωπικότητες, μεγάλα κινήματα, σημαντικά γεγονότα, πολιτισμικά φαινόμενα παρουσιάζονται με τρόπο που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ανάγνωσης.

Φάκελος-αφιέρωμα ανά τεύχος, ειδικά θέματα, ντιμπέιτ, συνεντεύξεις, παρουσίαση θεμάτων με 10 ερωτήσεις-απαντήσεις και άλλες μόνιμες στήλες («Η πραγματικότητα πίσω από έναν μύθο», «Η ιστορία ενός έργου τέχνης», βιβλία κ.ά.) συνθέτουν την ύλη του περιοδικού.

Τα κείμενα υπογράφουν κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, ιστορικοί και ερευνητές, αλλά και νέοι επιστήμονες, μελετητές και διδάκτορες, καθώς και επιμελητές μουσείων.

Στο πρώτο τεύχος γράφουν η Μαρία Ευθυμίου για την «Ωρα της δημόσιας ιστορίας» και ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης για το «Ευαγγέλιο που δίχασε αντί να ενώσει».

Στο αφιέρωμα που αφορά τις επαναστάσεις που κλόνισαν την Ιερά Συμμαχία (πρώτο τρίτο του 19ου αιώνα) συνεισφέρουν οι Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Λούπας, Στάθης Μπίρταχας, Λίλια Μπιλοούσοβα, Στράτος Δορδανάς και Στέφανος Καβαλλιεράκης.

Οι Μιχάλης Τιβέριος και Πέτρος Θέμελης απαντούν στο ερώτημα αν τα μέλη της Society of Dilettanti μπορούν να χαρακτηριστούν φιλέλληνες ή αρχαιοκάπηλοι.

Η Νικολέττα Γιαντσή προσεγγίζει τον ρόλο των γυναικών στον δυτικό Μεσαίωνα και ο Αντώνης Μαστραπάς διερευνά την αλήθεια πίσω από τον μύθο ότι η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν η αιτία του Τρωικού Πολέμου.

Ο Πιέρρος Τζανετάκος γράφει για το «χαστούκι» της Μπέτυς Αμπατιέλου στη βασίλισσα Φρειδερίκη, ο Νίκος Παπαδάτος για το σχέδιο της ανατίναξης του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τον Δεκέμβριο του 1944 και ο Βαγγέλης Τζούκας για τις μυθολογίες του ναζισμού.

Ο Ιωάννης Μάζης παρουσιάζει τη συμβολή των Ελλήνων στα πρώτα χρόνια της Οδησσού και η Νατάσα Καστρίτη τη ζωή των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία του Αγώνα του 1821.

O Μανώλης Ανδριωτάκης διερευνά την επανάσταση που έφερε το Model T της Ford και ο Γιάννης Χρυσάφης τη θεσμοθέτηση αλλά και την παραβίαση του Αβάτου στο Άγιον Όρος.

Ο Αθανάσιος Συροπλάκης με 10 ερωτήσεις και απαντήσεις παρουσιάζει τη Σύμβαση του 1923 για την ανταλλαγή των πληθυσμών και δύο μουσεία (Μπενάκη, Εθνικό Αρχαιολογικό) παρουσιάζουν κάποιους από τους θησαυρούς τους.

«Σελίδες ιστορίας»: Κυκλοφορούν σήμερα με την Καθημερινή

 

Σήμερα με την Καθημερινή: 4 χρόνια «Vogue Greece» με cover star τη Heidi Klum

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Σελίδες Ιστορίας», «Vogue», «Κ ακίνητα-υποδομές», «Κ»-2

H «Vogue Greece», που αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από το ελληνικό κοινό, μετρά τέσσερα χρόνια δημιουργικής πορείας, με exclusive συνεργασίες, εξώφυλλα που έκαναν την ανατροπή, συνεντεύξεις που έγιναν viral και τους πιο λαμπερούς super stars στα εξώφυλλα.

Στο επετειακό τεύχος της «Vogue Greece» Απριλίου, που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 25 Μαρτίου με την «Καθημερινή», η εκρηκτική Heidi Klum, λίγο πριν γιορτάσει τα 50ά της γενέθλια, φωτογραφίζεται αποκλειστικά και μιλά για τη χρυσή εποχή του μόντελινγκ που βίωσε, τη μητρότητα και τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς που δίνουν χώρο σε όλους. “Μου αρέσει που πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία στο μόντελινγκ. Παλιά, όλα τα μοντέλα έμοιαζαν, είχαν το ίδιο ύψος, το ίδιο αδύνατο σώμα, τα ίδια μαλλιά. Σήμερα εκπροσωπούνται πολλοί διαφορετικοί τύποι. Προσωπικά μου αρέσει που έχω δουλειές ως μοντέλο όσο μεγαλώνω”, περιγράφει στη Χριστίνα Πολίτη.

Η «Vogue Greece» Απριλίου συναντά την για τέταρτη χρονιά καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία για ακόμα μια φορά καταθέτει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα διεθνούς ακτινοβολίας, με σημαντικά ονόματα της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής, αλλά και του εξωτερικού. “Ενα ακόμα μεγάλο στοίχημα για μένα φέτος είναι το Showcase Ελληνικής Δημιουργίας, πρωτοβουλία που εγκαινιάζουμε πιλοτικά για πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του θεσμού και η οποία έχει να κάνει με την εξωστρέφεια και την προβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών και των ελληνικών παραστάσεων στο εξωτερικό”, εξηγεί στο Βλάση Κωστούρο.

Μαζί της σε πρώτη προβολή οι δώδεκα Ελληνες καλλιτέχνες που πρωταγωνιστούν στις πολυαναμενόμενες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Μαρία Ναυπλιώτου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιάννης Στάνκογλου, Ευγενία Δημητροπούλου, Κόρα Καρβούνη, Ορέστης Χαλκιάς, Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Κοτσιφάκης, Αρης Σερβετάλης, Σοφία Κόκκαλη, Λευτέρης Πολυχρόνης, Λίντα Καπετανέα, φωτογραφήθηκαν υπό τη σκηνοθετική ματιά της και έδωσαν μια γεύση από τις εντυπωσιακές θεατρικές παραγωγές της σεζόν.

Το ελληνικό brand Zeus+Δione, που προσελκύει όλο και περισσότερο το διεθνές ενδιαφέρον, γιορτάζει φέτος τα δέκα του χρόνια. Η συνιδρύτριά του Δήμητρα Κολοτούρα μιλά στη Vogue Greece Απριλίου για την αφοσίωση του brand στην ντόπια δημιουργικότητα και τεχνογνωσία. «Η ελληνική κουλτούρα, ο πολιτισμός και η κληρονομιά μας. Αυτοί είναι οι πυλώνες μας και μεταφράζονται στους κώδικες του brand. Κάθε τι αυθεντικό, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, μας εμπνέει», περιγράφει.

Ο οίκος Aquazzura που υπογράφει τα πιο θηλυκά ψηλοτάκουνα, κυκλοφορεί την πρώτη του συλλογή από τσάντες. Ο συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Edgardo Osoriο, αποκαλύπτει τη δική του οπτική γύρω από την ομορφιά και όλα όσα τον εμπνέουν. «Για μένα έχει να κάνει με το συναίσθημα που σου γεννά κάτι. Μπορεί να συμμετέχουμε σε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δική μας άποψη. Οταν σχεδιάζω, προσπαθώ να ερωτευτώ αυτό που κάνω, ώστε να προκαλέσω και κάποιον άλλον να το ερωτευτεί εξίσου».

Μη χάσετε τη «Vogue Greece» Απριλίου σήμερα με την Καθημερινή

 

 

Ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές» για το νέο τοπίο το Real Estate – Σήμερα με την Καθημερινή

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Σελίδες Ιστορίας», «Vogue», «Κ ακίνητα-υποδομές», «Κ»-3

Τα «προσεχώς» της Αθήνας. Μουσεία, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων και αναπτύξεις μεικτής χρήσης. Ο,τι γνωρίζουμε για τα επτά μελλοντικά σημεία αναφοράς της πρωτεύουσας.

Το νέο πρόσωπο των πιο «καυτών» συνοικιών της Αθήνας. Η επανεκκίνηση της Ομόνοιας. Το… κέντρο του κέντρου αποκτά καινούργια ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπορικές χρήσεις και νέους χώρους εστίασης και αυτή τη φορά εμφανίζει αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει το στοίχημα.

Η «μαύρη τρύπα» του Βοτανικού μετατρέπεται σε hot spot και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, η Διπλή Ανάπλαση και τα μεγάλα έργα διαμορφώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μία ακόμα επιτυχημένη αστική ανάπλαση.

Ο Πειραιάς ξαναβρίσκει τη λάμψη του, καθώς το μετρό, σύγχρονα κτίρια γραφείων και κατοικιών, νέα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, αναπλάσεις, παρεμβάσεις στο λιμάνι και έργα πολιτισμού δίνουν νέα δυναμική στην πόλη.

Νέες αναπτύξεις και ανακατασκευές αναβαθμίζουν τη Λεωφόρο Συγγρού και την μετατρέπουν σε πολιτιστικό, ναυτιλιακό, ξενοδοχειακό και επιχειρηματικό κέντρο, ενώ στο Μαρούσι, επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων αναβαθμίζουν τη «Μέκκα» της αγοράς χώρων εργασίας.

Οι «μεγάλοι» επιστρέφουν… στο σπίτι. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα δραστηριοποίησης στα οικιστικά συγκροτήματα, κατασκευαστικοί όμιλοι, εταιρείες ανάπτυξης και επενδυτικές παρουσιάζουν τη νέα τους πρόταση για την αγορά κατοικίας, αναζητώντας υπεραξίες. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες που γιγαντώθηκαν υλοποιώντας επί σειρά ετών τις υποδομές της χώρας σχεδιάζουν μεγάλες αναπτύξεις επαγγελματικών ακινήτων, ξενοδοχείων και logistics για το 2023. Στον τομέα των πολυτελών κατοικιών, μπορεί η τιμή του τετραγωνικού να φτάνει σε εξαψήφια νούμερα-ρεκορ, αλλά σε σύγκριση με ανταγωνιστικούς μεσογειακούς προορισμούς η Ελλάδα παραμένει φθηνή αγορά.

Ο νέος χάρτης της Χρυσής Βίζας. Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η αύξηση του ορίου για την απόκτησή της, από τις 250.000 στις 500.000 ευρώ, από τον Μάιο, σε περιοχές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των αγοραστών από τρίτες χώρες. Ενα ζευγάρι από το Μαϊάμι ήθελε να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα. Είχε βάλει στο μάτι τη ζωντανή αθηναϊκή συνοικία του Παγκρατίου, θέλοντας να βρει ένα σπίτι με θέα στην ιστορική πόλη. Ομως, τι διαμέρισμα τους εξασφάλισαν 300.000 δολάρια;

Η ειδική έκδοση «Κ ακίνητα & υποδομές» κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή

 

«Succession»: ο διάβολος και τα παιδιά του – Στο περιοδικό «Κ» σήμερα με την Καθημερινή

Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»: «Σελίδες Ιστορίας», «Vogue», «Κ ακίνητα-υποδομές», «Κ»-4

Ο Μπράιαν Κοξ και άλλοι πρωταγωνιστές του «Succession» του ΗΒΟ μιλούν στο «Κ» για την επιτυχία της σειράς, το επικείμενο τέλος της και τη θέση της στα μεγάλα σόου της ιστορίας της αμερικανικής τηλεόρασης.

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα μιας ιστορικής παράστασης του «Βέρθερου», βρεθήκαμε στα παρασκήνια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, παρατηρήσαμε τις τελευταίες ετοιμασίες και κουβεντιάσαμε περί έρωτα και όπερας με τους φημισμένους πρωταγωνιστές της.

Την περασμένη Κυριακή, στον Ασπρόπυργο, οι Attica Rhinos αναμετρήθηκαν με τους Rhodes Knights στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος ράγκμπι, και από μια θέση στις αυτοσχέδιες κερκίδες κρατήσαμε σημειώσεις γι’ αυτό το συναρπαστικό και άγνωστο σπορ.

Μια νέα έρευνα μας πληροφορεί για όσα δεν ξέραμε και όσα ποτέ δεν είχαμε ενδιαφερθεί να μάθουμε γι’ αυτό τα γαϊδούρια, αυτό το παρεξηγημένο και αδικημένο ζώο, που πλέον έχει το δικό του γενεαλογικό δέντρο.

Διατηρώντας τον αυθεντικό της χαρακτήρα, η οδός Ευριπίδου συνεχίζει την παράδοση στην πώληση βοτάνων και μπαχαρικών: μια βόλτα στα μπαχαράδικα μας θυμίζει κομμάτια της ιστορίας της πόλης.

Κυκλοφορούν σήμερα με την Καθημερινή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή