Ήταν τελικά η Ελένη η αιτία του Τρωικού Πολέμου; Η απάντηση στις «Σελίδες Ιστορίας», το νέο περιοδικό της «Καθημερινής»

Ήταν τελικά η Ελένη η αιτία του Τρωικού Πολέμου; Η απάντηση στις «Σελίδες Ιστορίας», το νέο περιοδικό της «Καθημερινής»

Το νέο περιοδικό της «Καθημερινής» βλέπει την ιστορία με μια φρέσκια ματιά – Κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του Ιωάννη Καποδίστρια μόλις έμαθε ότι ξέσπασε το κίνημα του Αλέξανδρου Υψηλάντη στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες; Γιατί το Μεγάλο Δουκάτο της Τοσκάνης δίκασε μυστικά και απέλασε τον Ανδρέα Κάλβο; Ποια μηχανή έγινε το σύμβολο του 20ού αιώνα; Ήταν τελικά η Ελένη η αιτία του Τρωικού Πολέμου; Ποια ήταν η αρχή του τέλους για την Ιερά Συμμαχία; Πώς ζούσαν οι γυναίκες στον Μεσαίωνα; Πώς έχει δημιουργηθεί η μυστικιστική μυθολογία του ναζισμού; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στις «Σελίδες ιστορίας», το νέο ιστορικό περιοδικό που θα κυκλοφορεί κάθε δύο μήνες με την «Καθημερινή».

Με μοντέρνα αισθητική και πλούσια εικονογράφηση, βλέπει την ιστορία με μια φρέσκια ματιά. Χωρίς να περιορίζεται αποκλειστικά στα εγχώρια γεγονότα, το περιοδικό δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να περιηγηθούν σε όλες τις περιόδους της ελληνικής και της διεθνούς ιστορίας, γνωρίζοντας τις κορυφαίες προσωπικότητες, τα γεγονότα-σταθμούς, τα κινήματα και τα πολιτιστικά ρεύματα που καθόρισαν τον ρου της ανθρώπινης ύπαρξης.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Η Καθημερινή (@kathimerini)

Έγκριτοι και καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί και ιστορικοί, αλλά και νέοι ερευνητές και επιστήμονες προσεγγίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα πιο μεγάλα ιστορικά γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο μέχρι τα απλά, καθημερινά στιγμιότυπα από τη ζωή των γενεών που προηγήθηκαν.

Σε κάθε τεύχος τους οι «Σελίδες ιστορίας» φιλοξενούν φακέλους-αφιερώματα με ενιαία θεματική, αλλά και ειδικά άρθρα, ντιμπέιτ, συνεντεύξεις με κορυφαίους ιστορικούς και συγγραφείς, μόνιμες στήλες και λίστες-explainers για κάθε είδους θέμα που συνδέεται με την ιστορία, ενώ επιμελητές των μεγαλύτερων μουσείων και αρχείων της χώρας μάς ανοίγουν την πόρτα και μας δίνουν πρόσβαση στους γνωστούς –ή όχι και τόσο γνωστούς– θησαυρούς τους.

Ήταν τελικά η Ελένη η αιτία του Τρωικού Πολέμου; Η απάντηση στις «Σελίδες Ιστορίας», το νέο περιοδικό της «Καθημερινής»-1

Στο πρώτο τεύχος, που κυκλοφορεί ανήμερα του εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης, οι Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Αθανάσιος Λούπας, Στάθης Μπίρταχας, Λίλια Μπιλοούσοβα, Στράτος Δορδανάς και Στέφανος Καβαλλιεράκης μάς παρουσιάζουν τις επαναστάσεις που κλόνισαν την Ιερά Συμμαχία στο πρώτο τέταρτο του 19ου αιώνα και άλλαξαν άρδην τα έθνη της Ευρώπης, φέρνοντας στο προσκήνιο την αστική τάξη και τις επιδιώξεις της. Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, ταξιδεύουμε επίσης από τον 14ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα του 1901 και από τον Μεσαίωνα στη δυτική Ευρώπη, στο Λονδίνο του 1963, παρακολουθώντας μεγάλα και μικρά γεγονότα που μας οδήγησαν στο σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή