Η ζωή στην εποχή της Α.Ι. – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η ζωή στην εποχή της Α.Ι. – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μόνο το ChatGPT. Υπάρχει στη ζωή μας εδώ και κάποιο καιρό, χωρίς απαραίτητα να το αντιλαμβανόμαστε. Κάποιες από τις εφαρμογές της μας λύνουν τα χέρια, άλλες θέλουν ακόμα δουλειά.  

Επίσκεψη στο Joist: Πώς το πρώτο ιδιωτικό πάρκο καινοτομίας της χώρας κατόρθωσε να βάλει τη Λάρισα στον ευρωπαϊκό χάρτη και να δώσει μια νέα πνοή στην καθημερινότητα της πόλης.

Οι επιστήμονες που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ρομπότ υψηλής νοημοσύνης σημειώνουν πως το κλειδί για ουσιαστική και ασφαλή επικοινωνία με τις μηχανές είναι η σύνδεση σκέψης και πράξης, κάτι που ο άνθρωπος έχει πετύχει μέσα από εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης.

Μια γνωριμία με δέκα δυναμικές start-ups που καινοτομούν στην ελληνική θερμοκοιτίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.  

Υπάρχει η κουλτούρα της EdTech στην Ελλάδα; Της σύνδεσης, δηλαδή, της τεχνολογίας με την εκπαίδευση; Μια συζήτηση με τρεις ανθρώπους που μέσα από τις πρωτοβουλίες τους κάνουν βήματα προς την επόμενη μέρα. 

Με τα νέα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης και τον εκδημοκρατισμό της κλωνοποίησης φωνών, μπορεί οποιοσδήποτε να αναπαραγάγει τη δική μας. Αυτό μπορεί να είναι κάτι ενδιαφέρον ή και πολύ επικίνδυνο.

Μια συνέντευξη με την εικαστικό Μαρία Μαυροπούλου που εμπνέεται από τη σχέση μας με την τεχνολογία και πειραματίζεται με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακής πραγματικότητας. Ισορροπία, όμως, βρίσκει στη φύση.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή