Η νύχτα της στο Μουσείο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η νύχτα της στο Μουσείο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από έναν χρόνο η ελληνίστρια Αντρέα Μαρκολόνγκο πέρασε μια νύχτα στο Μουσείο της Ακρόπολης – δεν κοιμήθηκε ιδιαίτερα, αν και είχε στη διάθεσή της ένα πρόχειρο ράντζο σε περίπτωση που ήθελε να ξαπλώσει. Εκείνη η νύχτα ήταν για την Ιταλίδα συγγραφέα ένα ταξίδι στο παρελθόν και αφετηρία του βιβλίου της «Μετακινώντας τη Σελήνη από την τροχιά της: Μια νύχτα στο Μουσείο της Ακρόπολης» (κυκλοφορεί πλέον σε Γαλλία και Ιταλία) των εκδόσεων Stock – το πρότζεκτ θέλει καταξιωμένους συγγραφείς και διανοούμενους από όλο τον κόσμο να περνούν μια νύχτα στο μουσείο των ονείρων τους. Η Μαρκολόνγκο επέλεξε το Μουσείο της Ακροπόλης. «Αισθάνομαι πολύ τυχερή και νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη προς τους ιθύνοντες του μουσείου, οι οποίοι κατάλαβαν τις προθέσεις μου», είπε στον Νίκο Αλιάγα όσο την φωτογράφιζε με τον Παρθενώνα στην πλάτη της. Έναν χρόνο αργότερα συναντήθηκαν ξανά στο Παρίσι, για τη συνέντευξη που φιλοξενείτε σήμερα στο «Κ».

«Η Ελλάδα με συγκινεί, είναι σαν ιδέα που συνεχώς ξαναγεννιέται», είπε. «Οι Έλληνες μου στέλνουν καθημερινά δείγματα στοργής και αγάπης που με αγγίζουν βαθιά. Και έπειτα υπάρχουν και εκείνοι που δεν είναι Έλληνες και που χάρη στα βιβλία μου ίσως να κατάλαβαν ότι η Ελλάδα δεν είναι απλώς μια όμορφη καρτ ποστάλ ενός γραφικού νησιού του Αιγαίου. Για μένα, η Ελλάδα είναι φως, ιδέα και σώμα». 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Μαΐου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή