«Οινοχόος» Ιουνίου: Κρήτη, ιστορίες του Νότου – Σήμερα με την «Καθημερινή»

«Οινοχόος» Ιουνίου: Κρήτη, ιστορίες του Νότου – Σήμερα με την «Καθημερινή»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον «Οινοχόο» Ιουνίου, ταξιδεύουμε στην Κρήτη, αφηγούμαστε ιστορίες για τον Νότο, τους ανθρώπους, τις ποικιλίες και το μέλλον του αμπελώνα τους, μαθαίνουμε την ιστορία του Μαρουβά, δοκιμάζουμε Λιάτικο και εμφιαλωμένες τσικουδιές ενώ προτείνουμε δεκάδες κρασιά και αποστάγματα από τους κορυφαίους εκπροσώπους παραγωγούς.

Δοκιμάζουμε συνολικά περισσότερες από 220 ετικέτες κρασιού, από παλιές ποικιλίες με περίεργα ονόματα που συζητιούνται τελευταία, μέχρι Κυδωνίτσες, Αυγουστιάτες και φυσικά Μαλαγουζιές, Ρομπόλες, κρασιά της Νοτίου Αφρικής, αλλά και value for money κρασιά που κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ. 

Παίρνουμε συνέντευξη από τον επιδραστικό εστιάτορα, δημιουργό του Noble Rot, Mark Andrew. Συναντάμε στο Λονδίνο τον σταρ σομελιέ και wine director Terry Kandylis.Ακόμα, έξι διεθνείς Master of Wine και Master Sommelier, μπροστά σε αναρίθμητες ετικέτες στον διαγωνισμό Θεσσαλονίκης και μας μιλούν για το ελληνικό κρασί στο εξωτερικό.

Ταξιδεύουμε στο Πόρτο και ανακαλύπτουμε την τοπική παραγωγή αλλά και τα πιο ενδιαφέροντα μέρη για να εξερευνήσει ο οινόφιλος επισκέπτης. 

Ρεπορτάζ: ποιο ειναι το μέλλον του φελλού;

Βάζουμε την ποικιλία Αυγουστιάτης στο μικροσκόπιο και προτείνουμε 22 ετικέτες που αξίζει να δοκιμάσετε.

Είναι η Μαλαγουζιά η σταχτοπούτα του ελληνικού αμπελώνα; 28 ετικέτες επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για ένα εντυπωσιακό success story.

Κάνουμε τυφλή γευσιγνωσία σε λευκά ρούμια και φτιάχνουμε κλασικά κοκτέιλ για το καλοκαίρι. Προμηθευόμαστε καινούργια ελληνικά ποτά και αποστάγματα για να ετοιμάσουμε τα νοστιμότερα spritz στο σπίτι. Ξεψιδάμε με την παρέα μας με μπίρες του λίτρου, συνδυάζουμε λευκά τυριά με λευκά κρασιά και τρωγοπίνουμε ράθυμα στις αυλές και τα μπαλκόνια μας.

Ο «Οινοχόος» Ιουνίου έρχεται δροσερός και ξεδιψαστικός, με 208 σελίδες αφιερωμένες στο κρασί και τα αποστάγματα.

«Οινοχόος» Ιουνίου: Κρήτη, ιστορίες του Νότου – Σήμερα με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή