Λευκό ρούμι – Το αιώνια αγαπημένο, σήμερα με την «Καθημερινή»

Λευκό ρούμι – Το αιώνια αγαπημένο, σήμερα με την «Καθημερινή»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαυγές, ελαφρύ απόσταγμα φτιαγμένο από χυμό ζαχαροκάλαμου ή μελάσας, το λευκό ρούμι παραμένει hit του καλοκαιριού με δημοτικότητα που δεν δείχνει σημάδια πτώσης μέσα στις δεκαετίες. Ελαφρώς γλυκό, με σχετική βοτανικότητα, το προφίλ του το καθιστά εξαιρετική βάση για κοκτέιλ, όπως και το διάφανο χρώμα του, που του επιτρέπει να αναμειχθεί άψογα με άλλα συστατικά. Βανίλια, βοτανικές νότες ή νότες εσπεριδοειδών είναι κάποια στοιχεία που μπορεί να βρείτε στο γευστικό προφίλ τους. Αρκετά λευκά ρούμια παλαιώνονται για ένα μικρό χρονικό διάστημα και αποκτούν ένα κάποιο γευστικό βάθος.

Η νομοθεσία για την παραγωγή τους διαφέρει από χώρα σε χώρα. Προτείνουμε να διαβάσετε την ετικέτα για να δείτε αν έχει προστεθεί ζάχαρη στο ποτό. Ωστόσο, μερικά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή λευκά ρούμια είναι και αρκετά οικονομικά, συνεπώς δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για το συγκεκριμένο είδος αλκοόλ. Διαθέστε το budget σε καλής ποιότητας πάγο και premium αναψυκτικά και θα έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα στο ποτήρι.

Διαβάστε περισσότερα στον Οινοχόο που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή