Ανακαλύπτουμε τη Λευκάδα με ένα Nissan Qashqai, σήμερα με την «Καθημερινή»

Ανακαλύπτουμε τη Λευκάδα με ένα Nissan Qashqai, σήμερα με την «Καθημερινή»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λευκάδα, εκτός από το μοναδικό φυσικό της κάλλος και τον ξακουστό περίπλου, ο οποίος είναι άμεσα συνυφασμένος με το εξωτικό χρώμα των νερών της, διαθέτει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς δε χρειάζεσαι πλοίο για να την επισκεφθείς. Πλέον την προσεγγίζεις ταχύτατα και με ασφάλεια από την Ολυμπία, την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό, μέσα σε περίπου τρεισήμισι ώρες από την Αθήνα, και ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο τελείωμα της διαδρομής, που θα κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο γρήγορο. Την ίδια ώρα, λόγω γεωγραφικής θέσης, είναι εύκολα προσβάσιμη από τους επισκέπτες της βορειοδυτικής πλευράς της πατρίδας μας, αλλά και από τους ξένους τουρίστες που έρχονται από την Ιταλία στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης (οι ακτές της βρίσκονται πολύ κοντά με εκείνες της ηπειρωτικής Ελλάδας, και τις χωρίζει ο ιστορικός πορθμός του Δρεπάνου), συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με μια πλωτή γέφυρα μήκους περίπου 20 μέτρων. Μαζί με την Εύβοια είναι τα δύο μοναδικά νησιά στην Ελλάδα στα οποία η πρόσβαση γίνεται οδικώς.

Το πανέμορφο αυτό μέρος, λοιπόν, το επισκεφθήκαμε με το Nissan Qashqai, το οποίο έφερε τον mild-hybrid κινητήρα 1.3 DiG-T των 158 ίππων, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο Χ-Tronic. Σε ένα τέτοιο οδοιπορικό-αστραπή, όπου διανύσαμε περισσότερα από 1.100 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες μέρες, η άνεση του αυτοκινήτου παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

*Διαβάστε περισσότερα για το οδοιπορικό μας στη Λευκάδα….που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή