Στον Γαστρονόμο Ιουνίου: Οι 100 μακαρονάδες της ζωής μας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Ιουνίου: Οι 100 μακαρονάδες της ζωής μας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί την Κυριακή, 11 Ιουνίου με την «Καθημερινή» είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στα μακαρόνια και περιέχει όλες τις συνταγές που θέλουμε και χρειάζεται να ξέρουμε για το πιο αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

  • Οι κορυφαίες ιταλικές μακαρονάδες δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Από την αυθεντική καρμπονάρα και την cacio e pepe, μέχρι λιγότερο γνωστές συνταγές από τον βραβευμένο Ιταλό σεφ Luca Piscazzi και την Ελληνο-ιταλίδα ηθοποιός Δωροθέα Μερκούρη.
  • Ο Λευτέρης Λαζάρου μας μαγειρεύει τη θρυλική αστακομακαρονάδα του, μια γαριδομακαρονάδα-έκπληξη και άλλες δύο θαλασσινές πάστες… από τα δίχτυα του ψαρά.
  • Δοκιμάζουμε τις αντοχές μας στις πικάντικες γεύσεις και φτιάχνουμε τις κλασικές φλογερές κόκκινες σάλτσες: Puttanesca, Amatriciana, Arrabbiata και Chiummenzana.
  • Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 20 πέστο δοκιμάζουμε, για τις πιο εύκολες και νόστιμες μακαρονάδες του καλοκαιριού!
  • Βουτιά στη ναπολιτάνα: 4 συνταγές για την ανυπέρβλητη σάλτσα ντομάτας. Τις ανακαλύψαμε στο πιο σημαντικό ίσως βιβλίο ιταλικής κουζίνας, από το μακρινό 1891.
  • Οι λαδένιες: Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου εμπνέεται ελληνικές aglio e olio και άλλες νόστιμες συνταγές τις οποίες παντρεύει με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της χώρας μας. Μάλιστα, μας προτείνει και τις ιδανικές ποικιλίες ελαιολάδου για κάθε πιάτο.
  • Οι 80s μακαρονάδες που ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι μας αρέσουν! Μόνο ο Βασίλης Καλλίδης θα μπορούσε να τις υπερασπιστεί και για του λόγου το αληθές μας ετοίμασε μαμαδίστικο σουφλέ, καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον, καλοκαιρινή μακαρονάδα με κορνμπίφ και φρέσκες ντομάτες και μακαρονάδα της πιτσαρίας «με τέσσερα τυριά».
  • 10 εύκολες και γρήγορες πάστες για το καθημερινό τραπέζι. Γίνονται μέχρι να πεις Μα-κα-ρό-νια!
  • Σοκ και δέος! 5 συγκλονιστικές μακαρονάδες με τυρί από mac n’ cheese λίγο αλλιώς μέχρι σπαγκέτι alfredo με κρητικό πρόσημο.
  • Και ζυμαρικά al forno έχουμε βέβαια. Τι θέλετε; Παστίτσιο ή κανελόνια με κιμά; Μήπως λαζάνια;
  • Τέλος, ο Άρης Βεζενές μοιράζεται μαζί μας τις ιδιοσυγκρασιακές fusion μακαρονάδες του με έμπνευση από την ασιατική κουζίνα.

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή