Στον «Γαστρονόμο Αυγούστου» η τέχνη του μεζέ. Ένα τεύχος για την παρέα με 140 μερακλίδικους μεζέδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και νοστιμίζει τις μέρες του καλοκαιριού μας.
Μαζί «Η μεγάλη των παπιών μυθολογία» 3ος τόμος. Η αρχαία ελληνική μυθολογία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, με τους αγαπημένους μας ήρωες της Disney.
Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, στιγμές από τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Παρίσι. Ακόμη, αθλητές στον ρόλο ξεναγού στο Ολυμπιακό Χωριό και στιγμιότυπα από μη δημοφιλή αθλήματα που γίνονται viral χάρη στο TikTok.
Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!
Στον Γαστρονόμο Αυγούστου: Η τέχνη του μεζέ – Την Κυριακή 11/8 με την «Καθημερινή»
Ο Γαστρονόμος Αυγούστου είναι ένα τεύχος για την παρέα! «Σερβίρει» 140 μερακλίδικους μεζέδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και νοστιμίζει τις μέρες του καλοκαιριού μας.
Αυτόν τον μήνα ο Γαστρονόμος είναι αφιερωμένος στην τέχνη του μεζέ, δηλαδή στην τέχνη της καλοπέρασης και της παρέας, με 140 συνταγές για έναν μερακλίδικο Αύγουστο.
Πώς γεννήθηκε η ιδέα του μεζέ και ποια είναι η ιστορία του; Ποιοι τον πρωτόφεραν σε ελληνικό έδαφος και ποιες περιοχές απέκτησαν φήμη για τους εμβληματικότερους μεζέδες; Μαθαίνουμε την τέχνη της ετοιμασίας τους: από τους μεζέδες της στιγμής με τα ελάχιστα δυνατά υλικά, μέχρι τους πιο περίπλοκους και διατηρητέους, που θέλουμε να έχουμε πάντα διαθέσιμους στο ψυγείο και στο ερμάρι, για ξαφνικές επισκέψεις και χαρμόσυνα κεράσματα.
Παξιμάδι, τυρί, ντομάτα – Ντάκος, ο πανελλήνιος μεζές
Με χαλούμι, με αυγό, με σπετζοφάι της στιγμής, με μελιτζάνες, με κεφαλοτύρι, με πλήθος μυρωδικά, με πέστο και με ξινομυζήθρα. Εννέα απίθανες ιδέες για ντάκο, το σαλατογεύμα που είναι ταυτόχρονα ένας από τους πιο θαυμαστούς μεζέδες για ουζάκι και τσίπουρο.
5 τόποι και οι μεζέδες τους
Χαρτογραφούμε τους ελληνικούς μεζέδες: Κωνσταντινούπολη, Βόλος, Λέσβος, Θεσσαλονίκη, Κρήτη. Οι τόποι που έχουν αναγάγει τον μεζέ σε σύμβολο φιλοξενίας και σε τέχνη του κεράσματος. Οι κρητικοί μεζέδες που φτιάχνονται με το τίποτα, αλλά τιμούν και το κρέας. Οι μεζέδες της Λέσβου που σερβίρονται σε τελετουργικές γύρες με ούζο και οι βιολιώτικοι μεζέδες από τη θάλασσα που σηκώνουν αμέτρητα ποτηράκια τσίπουρο. Οι σαλονικιώτικοι μεζέδες με τον πλουραλιστικό αλλά και πληθωρικό χαρακτήρα τους και οι πολίτικοι μεζέδες με την ανεπανάληπτη ποικιλία και την ιεροτελεστία της σειράς σερβιρίσματος.
Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συνταγές από αυτούς τους θρυλικούς μεζεδότοπους. Συνταγές που συλλέξαμε στα 18 χρόνια ζωής του Γαστρονόμου!
Μεζέδες της θάλασσας, του βουνού και του κάμπου
Αγαπάμε τα αχνιστά μύδια, τα τηγανητά καλαμαράκια και το μαριδάκι και λαχταράμε έναν μεζέ με ψητές σαρδελίτσες, αλλά πώς θα πούμε όχι σε μια αρωματική χοιρινή τηγανιά, σε ένα καλοψημένο λουκάνικο, σε αφράτα κεφτεδάκια ή σε ένα τέλεια μαστιχωτό κεφαλοτύρι σαγανάκι;
Λείπουν από τους μεζέδες μας τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, οι ντομάτες πανέ και οι σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες ή οι αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες; Γίνεται να σερβίρουμε ουζάκι χωρίς μεζέδες-αλοιφές και τσίπουρο χωρίς τουρσάκι; Χωρίσαμε τους μεζέδες σε κατηγορίες για να έχουμε πλούσιες αλλά και ισορροπημένες συνθέσεις στα καλέσματά μας!
Και ακόμα: Μπίρα, τσίπουρο ή ούζο; Δίνουμε προτάσεις για ιδανικά ταιριάσματα με τα ελληνικά αποστάγματα, για ύψιστη απόλαυση και προτείνουμε τις κορυφαίες ετικέτες για να στήσουμε την τέλεια μεζεδοκατάσταση.
Και όπως κάθε μήνα, ετοιμάζουμε την Μαγειρική της Καθημερινότητας! 24 συνταγές για κάθε μέρα του Αυγούστου, για να προγραμματίσουμε τα ψώνια μας και να μην αναρωτηθούμε ούτε μία μέρα «τι να μαγειρέψω σήμερα;».
Ο Γαστρονόμος Αυγούστου κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Αυγούστου με την «Καθημερινή».
«Η Μεγάλη Των Παπιών Μυθολογία» της Disney – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή», ο 3ος τόμος!
Καλοκαίρι και Disney είναι ένα ακαταμάχητο δίδυμο. Όταν μάλιστα ο συνδυασμός αποκτάει και… μυθολογικές διαστάσεις, τότε είναι προορισμένος να γίνει η ιδανική συντροφιά!
Την Κυριακή με την «Καθημερινή» έρχεται «Η Μεγάλη Των Παπιών Μυθολογία». Μέσα από πέντε μοναδικούς τόμους, η Disney παρουσιάζει την αρχαία ελληνική μυθολογία όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Θεϊκές ιστορίες και μυθικές περιπέτειες, που ζωντανεύουν με πρωταγωνιστές τη Μίνι, τη Νταίζη, τον Γκαστόνε, τον Σκρουτζ και όλους τους άλλους αγαπημένους μας ήρωες!
Στον τρίτο τόμο με τίτλο «Ο μύθος της Αταλάντης», γνωρίζουμε την δυνατή και ατρόμητη Αταλάντη ακολουθώντας την στις περιπέτειές της, ανακαλύπτουμε την έλλειψη ανέσεων στον Άδη, παρακολουθούμε τον Ηρακλή μετά την ολοκλήρωση των 12 άθλων, μαθαίνουμε για τον Προμηθέα και το μυστικό της φωτιάς, καθώς και άλλες ιστορίες!
«Η Μεγάλη Των Παπιών Μυθολογία». Την Κυριακή 11/08, ο 3ος τόμος με την «Καθημερινή».
Ιστορίες απ’ το Παρίσι – Στο περιοδικό «Κ» την Κυριακή 11/8 με την «Καθημερινή»
Στιγμές από τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Παρίσι, αλλά και όσα συγκινητικά και παράξενα ξεχωρίσαμε από τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Με συμμετοχές σε τέσσερις τελικούς και δύο χάλκινα μετάλλια, η ελληνική κωπηλασία επιβεβαίωσε στο Παρίσι πως διανύει μια χρυσή εποχή. Οι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας περιγράφουν στο «Κ» το παρασκήνιο ενός αθλητικού success story.
Πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να τρέξουμε τα 100 μέτρα; Τα παγκόσμια ρεκόρ στα σπριντ δείχνουν ότι ίσως πλησιάζει η στιγμή που θα αγγίξουμε τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.
Ο Έλληνας ποδηλάτης Γιώργος Μπούγλας μας περιγράφει πώς έζησε τον αγώνα της ποδηλασίας δρόμου ανάμεσα στα εμβληματικά μνημεία του Παρισιού, καταφέρνοντας να τερματίσει εντός χρόνου, αλλά εξαντλημένος, έπειτα από 6 ώρες και 45 λεπτά.
Ο Λεόν Μαρσάν δεν διαθέτει το σώμα των υπεραθλητών της κολύμβησης, είναι αρκετά πιο κοντός και ελαφρύς, κι όμως κέρδισε τέσσερα χρυσά στους Ολυμπιακούς του Παρισιού και άκουσε περισσότερο απ’ τον καθέναν το όνομά του απ’ τους Γάλλους φιλάθλους.
Αθλητές στον ρόλο ξεναγού στο Ολυμπιακό Χωριό, ινφλουένσερ σε ρόλο δημοσιογράφων και στιγμιότυπα από μη δημοφιλή αθλήματα που γίνονται viral χάρη στο TikTok, το οποίο αλλάζει τον τρόπο μετάδοσης και κάλυψης μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ξεκινώντας από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.
Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Αυγούστου με την «Καθημερινή».