Χειμερινά ρεκόρ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εντυπωσιακά άλματα στο χιόνι, τα πολλά ρεκόρ και οι πρωτιές  έκλεψαν την παράσταση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.

Ο Νορβηγός αθλητής Όλε Εϊνάρ Μπιορντάλεν με συνολικά 13 μετάλλια και 8 χρυσά είναι ο αθλητής με τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. • Ο Βικ Ουάιλντ και η Αλένα Ζαβάρζινα είναι το πρώτο παντρεμένο ζευγάρι που κατέκτησε μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα (στο παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ της χιονοσανίδας). • Η Τομόκα Τακεούτσι από την Ιαπωνία είναι η πρώτη Ασιάτισσα που πήρε χρυσό μετάλλιο στο σνόουμπορντ σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. • Η Πατρίτσια Κούμερ χάρισε στην Ελβετία το 50ό χρυσό της ολυμπιακό μετάλλιο σε Χειμερινούς Αγώνες στο παράλληλο γιγαντιαίο σλάλομ της χιονοσανίδας. • Ο Αμερικανός Τεντ Λάιγκετι είναι ο πρώτος νικητής στο γιγαντιαίο σλάλομ ανδρών που δεν κατάγεται από την Ευρώπη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή