Ψυχρά κι ανάποδα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πιο αγαπητός χιονάνθρωπος στα βουνά του Άρεντελ πρωταγωνιστεί στην πιο «ψυχρή κι ανάποδη» κινηματογραφική περιπέτεια της χρονιάς που κατέκτησε δύο Όσκαρ, αυτά της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Τραγουδιού. Είναι ο Όλαφ και τρελαίνεται για ζεστές αγκαλιές! Στην ελληνική μεταγλώττιση μιλάει με τη φωνή του Πάνου Μουζουράκη.

Πώς γίνεται ένας χιονάνθρωπος να αγαπάει τόσο τη ζέστη;
Πάνος Μουζουράκης: Ώς  Όλαφ δεν έχω ζήσει ποτέ στη ζέστη! Μου έχουν περιγράψει την όμορφη εικόνα που έχει το καλοκαίρι. Έχω δει καρτ ποστάλ. Δεν λέω ότι δε μου αρέσει ο χειμώνας. Όλη αυτή η όμορφη ατμόσφαιρα, ο χιονοπόλεμος, οι χιονονιφάδες. Αλλά ποιος δεν αγαπάει το καλοκαίρι; Στο κάτω-κάτω της γραφής, όπως λέει και ο Βασίλης Παπακωσταντίνου σε ένα τραγούδι του, «αξίζει, φίλε, να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Μπορεί μια παρέα τόσο διαφορετικών ανθρώπων να καταφέρει να σταματήσει το χειμώνα;
Π. Μ.: Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος. Ο καθένας είναι μοναδικός, ακόμη και σε μια παρέα που όλοι μοιάζουν μεταξύ τους. Άρα κι εμείς δεν είμαστε διαφορετικοί από οποιαδήποτε άλλη παρέα. Όλα ξεκινούν από ατομικό επίπεδο. Την αλλαγή… της εποχής θα τη φέρουν οι παρέες, αν ο καθένας μας
ξεχωριστά είναι συνεργάσιμος σε ατομικό επίπεδο.

Πόσο μοιάζεις με τον  Όλαφ;
Π. Μ.: Μπορώ να ταυτιστώ με την αθωότητα και την αγνότητα του Όλαφ. Έχει παιδική ψυχή. Και αποτελεί ένα κομμάτι που προσπαθώ να κρατήσω ζωντανό μέσα μου όσο μεγαλώνω.

Ο Όλαφ λέει κάποια στιγμή την ατάκα: «Αξίζει να λιώσεις για ορισμένους ανθρώπους». Συμφωνείς;
Π. Μ.: Το να «λιώσεις» είναι μια πραγματική θυσία. Αλλά η θυσία είναι μια προσωπική πράξη για την οποία δεν περιμένεις αντάλλαγμα. Η ανταμοιβή σου είναι το συναίσθημα που θα νιώσεις για την αγάπη που θα καταφέρεις να δώσεις.

Λίγα λόγια για την υπόθεση
Η θαρραλέα πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με «ψυχρές» συνθήκες. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν.

Δείτε το trailer.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή