Στις Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου: Κάπκεϊκ τιραμισού

Στις Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου: Κάπκεϊκ τιραμισού

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μόνο από τις υπέροχες συνταγές του τεύχους που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Ο ειδικός Αλέξανδρος Κόκκορης, μεταμορφώνει το κλασικό ιταλικό γλυκό σε λαχταριστό κάπκεϊκ.

Υλικά

130 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού (κοφτό) μπέικιν πάουντερ (12 γρ.)

1/2 κουτ. γλυκού (κοφτό) αλάτι (3 γρ.)

100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

3 αυγά μεγάλου μεγέθους (περίπου 63 – 73 γρ. το καθένα)

2 κουτ. σούπας αμαρέτο

Για το μείγμα καφέ

50 γρ. απόσταγμα δυνατού καφέ εσπρέσο

50 γρ. κρασί Μαρσάλα

Για την κρέμα

200 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)

100 γρ. τυρί κρέμα light (τύπου Philadelphia ή Arla Buko)

150 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

150 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

Μερίδες 12 – 14

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή