Στις Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου: Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα

Στις Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου: Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γρηγόρης Γαστεράτος ετοιμάζει μια λιχουδιά που θα αγαπήσουν μικροί μεγάλοι.

Υλικά

Για το κέικ

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα

1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κακάο

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

125 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη

125 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα

250 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι

250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για την κρέμα

185 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι αυγών

1 κουτ. σούπας κακάο

100 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα

ροδοπέταλα

1 ασπράδι αυγού

1 κουτ. γλυκού νερό

λίγη ζάχαρη, κρυσταλλική

Μερίδες 12

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή