ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Στις Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου: Σοκολατίνα με ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα

stis-glykes-istories-martioy-sokolatina-me-zacharomena-triantafylla-2014192

Ο Γρηγόρης Γαστεράτος ετοιμάζει μια λιχουδιά που θα αγαπήσουν μικροί μεγάλοι.

Υλικά

Για το κέικ
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
1 κουτ. σούπας (γεμάτη) κακάο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
125 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για την κρέμα
185 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σούπας κακάο
100 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά

Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα
ροδοπέταλα
1 ασπράδι αυγού
1 κουτ. γλυκού νερό
λίγη ζάχαρη, κρυσταλλική

Μερίδες 12

Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.glykesistories.gr