Σιγά τ’ αυγά!

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε Πάσχα περιμένω πώς και πώς να φάω το τέλειο τσουρέκι που φτιάχνει η μαμά μου. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένω με την ίδια αγωνία να φάω αυγά, γιατί, ενώ μου αρέσουν και ενώ ξέρω ότι κάνουν καλό, με γεμίζουν μικρά-μικρά σπυράκια που με φαγουρίζουν. Αλλά τα αυγά, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι μόνο για φάγωμα…

Σερφάροντας στο Διαδίκτυο, ανακάλυψα τον egg man, τον άνθρωπο-αυγό…

Έναν Αμερικανό ο οποίος, από το 1978 ασχολείται με τα αυγά, χρησιμοποιώντας τα ως κύριο υλικό για να φτιάξει τις δημιουργίες του. Είδα τη Μόνα Λίζα αυγό, μέχρι προσωπικότητες της μουσικής και της πολιτικής. Το αυγό γίνεται το σώμα και το κεφάλι της φιγούρας. Ο egg man σχεδιάζει με ειδικά χρώματα τα χαρακτηριστικά τους και χρησιμοποιεί πηλό μοντελισμού* για τα στοιχεία που έχουν όγκο, όπως τα μαλλιά. Επίσης χρησιμοποιεί και ξύλινα στοιχεία για τα χέρια. Σίγουρα ο egg man υπερβάλλει λίγο στις κατασκευές του, όμως αυτή την υπερβολή την ισορροπεί με το χιούμορ. Βρήκα πολύ ενδιαφέρον το τι μπορεί να κάνει κανείς με τα αυγά, μέρες που είναι, μόνο που τα συγκεκριμένα είναι… κλούβια και δεν είναι καθόλου κατάλληλα για το έθιμο του τσουγκρίσματος. Γιατί, αν πας να σπάσεις το αυγό κάποιου κρατώντας τον Ποπάι, ας πούμε, μάλλον θα σου πει: «Σιγά τ’ αυγά!».

Καλή Ανάσταση!

Ο John Lamouranne ή egg man άρχισε να φτιάχνει τις φιγούρες-αυγά έπειτα από ένα πασχαλινό ταξίδι στην Disney World, όπου εμπνεύστηκε τον πρώτο χαρακτήρα, τον οποίο έφτιαξε για την κόρη του. Μέχρι τότε ήταν διαφημιστής και ζωγράφιζε λίγο. Λέει πως μια νύχτα ονειρεύτηκε τον εαυτό του ανάμεσα σε μικροσκοπικές φιγούρες των οποίων τα σώματα ήταν αυγά και… «κόλλησε»!

* Ο πηλός μοντελισμού δε χρειάζεται ψήσιμο. Στεγνώνει στον αέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή