Οικογένεια-ποδηλάτες

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια οικογένεια Γάλλων ανέβηκαν σε ποδήλατα και ξεκίνησαν για το μεγάλο και το πιο θαρραλέο ταξίδι της ζωής τους: να γυρίσουν την Ευρώπη! Όπως λένε στην ιστοσελίδα τους the-bentrider-fameuhly.eu, την οποία φροντίζουν να ενημερώνουν διαρκώς με φωτογραφίες και σχόλια από τα μέρη όπου βρίσκονται, μέσω αυτής της εμπειρίας θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, να επιστρέψουν σε πιο ουσιώδη πράγματα, να συναντήσουν τους Ευρωπαίους γείτονές τους, να δουν διαφορετικούς τρόπους ζωής και νέα τοπία.

Οικογένεια-ποδηλάτες-1

Τα ποδήλατά τους είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο που κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι με πολλές αποσκευές όσο πιο ξεκούραστο γίνεται. Είναι άνετα, αναπαυτικά, μπορείς να κάνεις πετάλι ξαπλωμένος. Δε φημίζονται για την ταχύτητά τους, αλλά τα χιλιόμετρα μένουν πίσω. Επέλεξαν αυτό το μέσο μεταφοράς γιατί το θεωρούν ιδανικό για να γνωρίσουν μέρη και ανθρώπους κάθε περιοχής, ενώ δε μολύνει το περιβάλλον. Μάλιστα, το ποδήλατο τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλούν με τους ανθρώπους που συναντούν, από όπου κι αν περνάνε. 

Οικογένεια-ποδηλάτες-2
Οικογένεια-ποδηλάτες-3

Ο μπαμπάς Manu, 36 ετών, και η μαμά Helen, 36 ετών, οργάνωσαν αυτό το ταξίδι ως δώρο για τα παιδιά τους, τον Malo, 9 ετών, και τον Leo, 11 ετών. Τα παιδιά είναι συνέχεια σε επαφή με το σχολείο για να βλέπουν και την πρόοδό τους, καθώς, κατά κάποιον τρόπο, αυτό το ταξίδι είναι σαν ένα μεγάλο μάθημα. Συνεργάζονται με τους καθηγητές τους στη Γαλλία σε θέματα γλωσσολογικά και γεωγραφίας, αλλά και με ισπανικά και ρουμανικά σχολεία για να δημιουργήσουν δεσμούς. Και ταυτόχρονα μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τους συμμαθητές τους και ετοιμάζουν ένα βιβλίο, σαν λεύκωμα, με φωτογραφίες και πληροφορίες από τη μεγάλη τους διαδρομή. Και όσον αφορά τη διαμονή τους, όταν δε μένουν στη σκηνή που κουβαλούν μαζί τους, φιλοξενούνται από οικογένειες προκει-μένου να γνωρίσουν την καθημερινότητα των ανθρώ-πων κάθε χώρας. Αυτό το καταφέρνουν είτε μέσω του couchsurfing* είτε μένοντας τυχαία σε ντόπιους που συναντούν στο δρόμο.

Οικογένεια-ποδηλάτες-4

Οι ποδηλάτες στην Ελλάδα

Η οικογένεια-ποδηλάτες πριν από λίγες μέρες πέρασε από τη χώρα μας. Όπως θα δείτε από τις πολλές φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει στην ιστοσελίδα τους, ανέβηκαν στην Ακρόπολη, στάθηκαν στον Παρθενώνα και γνώρισαν την ελληνική ιστορία. Έκαναν πικνίκ στο λόφο του Φιλοπάππου, τους υποδέχτηκε ένα σχολείο, δοκίμασαν τοπικά προϊόντα, είδαν τους εύζωνες και την αυστηρή, στρατιωτική περπατησιά τους και είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Και συνεχίζουν για αλλού. Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι, να προσέχουν στο δρόμο, και τους υποσχόμαστε ότι θα μπαίνουμε συχνά στην ιστοσελίδα τους για να βλέπουμε τους σταθμούς τους.

 

* Το Couchsurfing είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες, που προσφέρουν φιλοξενία σε ταξιδιώτες ή/και ζητούν να φιλοξενηθούν. Είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους διαμονής και ένας από τους καλύτερους για να γνωρίσεις την κουλτούρα κάθε χώρας. Έχει όμως και το ρίσκο του, καθώς δεν ξέρεις σε τι τύπους θα πέσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή