Στην τάξη με το τάμπλετ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μαθητές του πειραματικού σχολείου «Στιβ Τζομπς» στην πόλη Σνικ της Ολλανδίας παίζουν με τα τάμπλετ τους λίγο πριν από την έναρξη του μαθήματος.

Το «Στιβ Τζομπς» είναι ένα από τα 11 σχολεία που ξεκίνησαν σταδιακά να λειτουργούν αυτήν τη χρονιά στην Ολλανδία. Αρχικά περίπου 1.000 μαθητές 4-12 χρόνων παρακολουθούν τα μαθήματα χωρίς βιβλία, τετράδια ή τσάντες, παρά μόνο με το τάμπλετ τους. Δεν υπάρχουν πίνακες, κιμωλίες ή σχολικές αίθουσες, ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων, έδρα για τον δάσκαλο, βαθμοί, κουδούνι για διάλειμμα, συγκεκριμένες ημέρες διδασκαλίας ή διακοπών. Και οι μαθητές μπορούν να επιλέγουν τι θέλουν να μάθουν, ανάλογα με το τι τους κινεί την περιέργεια. Τα μαθήματα σταματούν μόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι οικογένειες, όμως, μπορούν να πηγαίνουν διακοπές όποτε το επιθυμούν και κανένα παιδί δεν ανησυχεί για τις απουσίες. Το πρόγραμμα μετατρέπει τη μάθηση σε παιχνίδι, μέσω διασκεδαστικών ήχων και κινούμενων σχεδίων. Όλα τα σχολεία είναι χρηματοδοτούμενα από το κράτος και ανοιχτά σε όλα τα παιδιά, ενώ όσοι γονείς δεν έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν την ταμπλέτα παίρνουν επιχορήγηση από ένα ταμείο αλληλεγγύης.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή