Διαγωνισμός «Zambezia: Πουλιά στον αέρα»

Διαγωνισμός «Zambezia: Πουλιά στον αέρα»

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παίξτε στο διαγωνισμό και κερδίστε:

Διαγωνισμός «Zambezia: Πουλιά στον αέρα»-1

Ζωγραφίστε έναν ήρωα της ταινίας, συμπληρώστε τα στοιχεία σας όπως στο παρακάτω κουπόνι (μην ξεχάσετε πως πρέπει να συνοδεύεται από την υπογραφή του κηδεμόνα σας), στείλτε μας το έργο σας και πάρτε μέρος στην κλήρωση που θα αναδείξει τους 10 τυχερούς.

Διαγωνισμός «Zambezia: Πουλιά στον αέρα»-2

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας 

 

Η ταινία  «Ζαμπίζια: Πουλιά στον αέρα»

Διαγωνισμός «Zambezia: Πουλιά στον αέρα»-3

Μια διασκεδαστική ταινία κινούμενων σχεδίων με πρωταγωνιστές 
τους φτερωτούς κατοίκους της πόλης Ζαμπίζια μας διδάσκει πως 
για να επιβιώσει κάθε ήρωας πρέπει να κερδίσει… τα φτερά του!

Η ιστορία διαδραματίζεται στην εντυπωσιακή κοιλάδα του ποταμού  Ζαμβέζη. Εκεί, στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, βρίσκεται μια εκπληκτική πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους: η Ζαμπίζια. O πρωταγωνιστής της ταινίας, το νεαρό γεράκι Κάι, εγκαταλείπει τον αυστηρό πατέρα του και το απομονωμένο φυλάκιο στο οποίο έχει μεγαλώσει για να γίνει μέλος των «Τυφώνων», μιας ξακουστής ομάδας  που περιπολεί και διατηρεί ασφαλή την πόλη Ζαμπίζια.

Ας γνωρίσουμε τους ήρωες λίγο καλύτερα:

Κάι

Ένα κεφάτο, φιλοπερίεργο, γενναίο και ευγενικό πουλί, με παράτολμο χαρακτήρα, που τον βάζει συχνά σε μπελάδες. Είναι ανεξάρτητος, αλλά όχι ιδιαίτερα κοινωνικός. ∆ιχασμένος ανάμεσα στην αυτάρκεια και την  ανάγκη να έχει φίλους και να ανήκει κάπου, δίνει την εντύπωση του αλαζόνα ψευτοπαλικαρά.

Ζωή

∆υναμική και αυθάδης, η Ζωή είναι πνεύμα αλληλεγγύης και δικαιο-σύνης. Ειδήμονας στα σχοινιά, δεν έχει ποτέ πρόβλημα να αιωρείται  από το ένα κλαδί στο άλλο. ∆εν είναι γλυκομίλητη, κυρίως λόγω ανασφάλειας, και ξέρει να αλλάζει θέμα συζήτησης πολύ γρήγορα.

Σεκχούρου

Ο ιδρυτής της Ζαμπίζια, μέντορας και πατρική φιγούρα για όλους. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ενσαρκώνει το πνεύμα αλληλεγγύης που κάνει τη Ζαμπίζια πολλά παραπάνω από ένα απλό δέντρο. ∆ε διαχωρίζει τον εαυτό του από τα υπόλοιπα 
μέλη της κοινωνίας και είναι θερμός, προσιτός. ∆ιαθέτει μεγάλη κατανόηση.

Αίας

Τον τρέφουν η τάξη, η συνέπεια και οι ευθείες γραμμές. Η δέσμευσή του να υπερασπίζεται τη Ζαμπίζια είναι ακλόνητη, αλλά η στρατιωτικού τύπου ηγεμονία του τον παρασύρει καμιά φορά σε κοντόφθαλμες στρατηγικές κινήσεις. Ο Αίας τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον ιδρυτή και αρχηγό της Ζαμπίζια, Σεκχούρου, αν και τον ενοχλούν οι φιλειρηνικές τάσεις του.

Ίζυ

Καμαρώνει ότι γεύεται όλα τα προνόμια της Ζαμπίζια, δουλεύοντας ελάχιστα και κυρίως επινοώντας δουλειές για τον εαυτό του. Σε αντίθεση με τον Κάι, είναι υπερβολικά κοινωνικός και έχει φυσική τάση στην κολακεία.

Τεντάι

Ένα γεράκι μέσης ηλικίας, ταλαιπωρημένο από το θάνατο της γυναίκας του. Έχει αφοσιωθεί στο μεγάλωμα του Κάι, με στόχο 
να κάνει τον γιο του ανεξάρτητο. ∆εν του λέει ποτέ καλή κουβέντα και τον εκνευρίζει το γεγονός ότι ο Κάι έχει γίνει ανεξέλεγκτος.

Γκόγκο

Καθαρόαιμο δείγμα Εφιππιόρυγχου (πελαγόμορφο πουλί). Είναι εκκεντρική, με ιδιόμορφο χιούμορ και ιδιαίτερη αδυναμία στις φάρσες, γεγονός που την κάνει εξαιρετικά αγαπητή στα μικρά πουλάκια. Ενώ είναι μεγάλη σε ηλικία, δε βάζει φτερό κάτω…

Τα δύο μαραμπού

• 
Ο Σέσιλ δεν προτίθεται με τίποτα να συνεισφέρει κάτι στη Ζαμπίζια, ενώ προτιμά να τρώει πτώματα. Επίσης, είναι ένα ιδιαίτερα κακομούτσουνο μαραμπού.

• 
Ο Μόρτον, από την άλλη, είναι εμφανίσιμος και γενικά πιο συμπαθής από τον ξάδερφό του. Θα έδινε τα πάντα για να είναι μέρος της Ζαμπίζια, κυρίως γιατί τρελαίνεται για πάρτι.

Τις φωνές τους στους ήρωες 
χαρίζουν οι: 
Φοίβος Ριμένας, Μαρία Ζερβού, Ηλίας Ζερβός, Φώτης Πετρίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Πατρίκιος Κωστής, Γιώργος Σκουφής, Βασίλης Μήλιος, Κατερίνα Γκίργκις.

 

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή