Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου

Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα χρειαστείς

• 6-7 κόλλες γκοφρέ χαρτί στα αγαπημένα σου χρώματα • ένα συρματάκι, όπως αυτό που στερεώνουν τα φυτά • μερικά τσιμπιδάκια-συνδετήρες • ένα ψαλίδι

Πώς θα το φτιάξεις

Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου-1

1.  Αφού απλώσεις κάθε χρωματιστή κόλλα χαρτιού, τη μαζεύεις κατά μήκος από τις δύο άκρες – σαν βεντάλια. Συνεχίζεις, μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη. Τέλος, στερεώνεις κάθε «πακέτο» χαρτιού με ένα συνδετήρα-τσιμπιδάκι.

Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου-2

2. Τοποθετείς τα χαρτιά στο πάτωμα ή σε ένα μεγάλο τραπέζι, το ένα δίπλα στο άλλο. Πρώτο θα είναι το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις εξωτερικά στο λουλούδι σου και ακολουθούν τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τη χρωματική σειρά που θέλεις να εμφανίζονται. Συνήθως, πηγαίνουμε από το πιο σκούρο προς το πιο ανοιχτό χρώμα. «Kόβεις» κάθε πακέτο χαρτιού έτσι ώστε να έχουν διαδοχικά μήκη, σχηματίζοντας τελικά ένα… ξυλόφωνο. Συνεχίζεις, κόβοντας τις δύο άκρες κάθε χαρτιού σαν μύτη.

Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου-3

3. Χρησιμοποιείς το ψαλίδι σου για να κόψεις τις πτυχώσεις κάθε χαρτιού, με κατεύθυνση από την άκρη προς τα μέσα, μέχρι το κόψιμο να φτάσει στο τσιμπιδάκι της μέσης.

 

Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου-4

4. Ανοίγεις ξανά τα χρωματιστά χαρτιά και τα τοποθετείς το ένα επάνω στο άλλο, φροντίζοντας να βρίσκεται το πιο μεγάλο στην κάτω πλευρά και το μικρότερο στην επάνω.

Ένα λουλούδι για το δωμάτιό μου-5

 

5. Μαζεύεις τα χαρτιά σαν ακορντεόν και τα στερεώνεις στη μέση με το συρματάκι. 6. Ανοίγεις λίγο τα χαρτιά προς τα έξω, σαν βεντάλια, και αρχίζεις πια να ξεδιπλώνεις, πολύ προσεκτικά, κάθε φύλλο χρωματιστού χαρτιού, ξεκινώντας από το μικρότερο που θα βρίσκεται εξωτερικά. Συνεχίζεις, ένα-ένα χρώμα, μέχρι να φτάσεις στο μεγαλύτερο, στο κέντρο.

Καλή επιτυχία!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή