ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ Ιουνίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μην χάσετε τον Γαστρονόμο Ιουνίου

Αφιέρωμα στην κουζίνα της Νάξου

1.     Ταξιδέψαμε στη Νάξο και καταγράψαμε τις πιο αυθεντικές συνταγές μιας ολοζώντανης τοπικής κουζίνας. Εδώ η παράδοση μαγειρεύεται καθημερινά.

2.     Μοναδικά τοπικά προϊόντα (εξαιρετικής νοστιμιάς τυροκομικά προϊόντα, Κίτρο Νάξου, πατάτες Νάξου, αρνιά), απίθανοι συνδυασμοί.

3.     Πεντανόστιμες συνταγές: πατατοκεφτέδες με πατάτες Νάξου, ρόστο απεραθίτικο, σεφουκλωτή, κόκορας κρασάτος, πράσινες τηγανητές ντομάτες, κολοκυθοπαστίτσα, κατσικάκι στο τηγάνι. 

Προσκεκλημένοι της γαλλικής πρεσβείας

1.     Η γαλλική πρεσβεία, με αφορμή το 4ο φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας, μας κάλεσε να πάρουμε μια γεύση από τις συνταγές και τα προϊόντα της χώρας της.

2.     Επτά σεφ μαγείρεψαν για τον Γαστρονόμο γνωστές συνταγές από διάφορες περιοχές της Γαλλίας.

3.     Σαρδέλες γεμιστές, κοτόπουλο μπασκέζ, μπουγιαμπέσα, τάρτα τατέν, ντομάτες φαρσί (γεμιστά), λαγός στο φούρνο κ.ά.

Γιορτινό finger food: Από ντοματόσουπα με ψητή γαρίδα, μπρουσκέτες με μελιτζάνα φέτα και βασιλικό, αραβικές πίτες με φάβα και σαρδέλες μέχρι σουβλάκια κοτόπουλου με ψητά βερίκοκα και μπέργκερ σε έναν πλούσιο καλοκαιρινό μπουφέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή