Προσκλήσεις για θέατρο και διαγωνισμός βιβλίων στους «Ερευνητές»

Προσκλήσεις για θέατρο και διαγωνισμός βιβλίων στους «Ερευνητές»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πεντάμορφη  και το Τέρας

Προσκλήσεις για θέατρο και διαγωνισμός βιβλίων στους «Ερευνητές»-1

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πόλη ζει ένας πατέρας, ο Σεβαλιέ, με τις δυο του κόρες. Μια μέρα ο Σεβαλιέ φεύγει για ταξίδι και, αποχαιρετώντας τα αγαπημένα του παιδιά, ρωτάει τι δώρο θα ήθελε να τους φέρει στο γυρισμό. Η μία κόρη ζητάει να της φέρει ρούχα

και κοσμήματα. Η άλλη, η μικρότερη, ζητάει να της φέρει ένα τριαντάφυλλο. Καθώς επιστρέφει, ο Σεβαλιέ χάνεται στο δάσος και ξάφνου υψώνεται μπροστά του ένα κάστρο. Εκεί, σ’ αυτό το κάστρο, αντικρίζει το πιο όμορφο τριαντάφυλλο που έχουν δει ποτέ τα μάτια του. «Να, το τριαντάφυλλο που αξίζει να πάω στην κόρη μου», σκέφτεται, και αμέσως πάει κατά κει για να το κόψει και να το πάρει μαζί του. Όμως μπροστά του εμφανίζεται το τέρας που κάστρου -του μαγεμένου κάστρου, για την ακρίβεια- και απαιτεί από τον Σεβαλιέ να του δώσει τη μία του κόρη προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή.

Και είναι η μικρή του, η Μπελ, που θυσιάζεται προκειμένου να σωθεί ο πατέρας της. Έτσι η όμορφη χωριατοπούλα βρίσκεται στο κάστρο κι εκεί ανακαλύπτει σιγά-σιγά πως το τέρας δεν είναι τόσο… τέρας τελικά. Όταν μάλιστα αγαπήσει και αγαπηθεί, τότε κάτι όμορφο θα γεννηθεί.. Κάπως έτσι έχει αυτή η ιστορία, που από την αντιπάθεια θα καταλήξει στην αγάπη!

Κι εμείς, ακολουθώντας το ταξίδι της «Πεντάμορφης, προσκαλεσμένοι όλοι στο μαγικό κάστρο, θα γνωρίσουμε από κοντά μαγεμένους υπηρέτες να τραγουδούν και θα χορέψουμε όλοι μαζί κάτω από ένα… κατακόκκινο τριαντάφυλλο!

Κείμενο-σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Κοστούμια-σκηνικά: Θέατρο του Βορρά

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αρνόκουρος,

Ντέπυ Ασληχανίδου, Βαγγέλης Δαλλές,

Σάκης Σιούτης, Έφη Σισμανίδου

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Πληροφορίες: 6986-523898 (10 π.μ.-1 μ.μ. και 5-8 μ.μ.). Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας είναι: 7/7 Νάουσα, 8/7 Μεσολόγγι, 9/7 Ζάκυνθος, 10/7 Αγρίνιο, 11/7 Πάτρα, 14-15/7 Ηράκλειο, 16/7 Χανιά, 17/7 Άγιος Νικόλαος, 18/7 Σητεία, 19/7 Aβδού Χερσονήσου, 20/7 Ρέθυμνο, 22/7 Λαμία, 27/7 Ηγουμενίτσα, 28/7 Κέρκυρα, 29/7 Λευκάδα, 30/7 Πρέβεζα, 31/7 Αργοστόλι. 

Δείτε πως θα κερδίσετε µία πρόσκληση δύο ατόµων για την παράσταση «H Πεντάμορφη και το Τέρας» στην Κρήτη (είτε στο Ηράκλειο 14 και 15/7, είτε στα Χανιά 16/7, είτε στον Άγιο Νικόλαο 17/7, είτε στη Σητεία 18/7, είτε στο Ρέθυμνο 20/7) στο τεύχος των «Ερευνητών» το Σάββατο 5 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

«Διακοπές με ένα βιβλίο γνώσεων…»

Προσκλήσεις για θέατρο και διαγωνισμός βιβλίων στους «Ερευνητές»-2

• Στέλιος Κυριακίδης – Ο άνθρωπος που έτρεξε για έναν ολόκληρο λαό!

Μαρία Κοντού – Γιώργος Σγουρός, εκδόσεις Πατάκη

• Ιστορίες που τις είπε η αγορά

Μαρία Αγγελίδου, εικον. Ίρις Σαμαρτζή, εκδόσεις Μεταίχμιο

• Το βιβλίο των + και των –

Αλέν Κορκός – Κριστίν Μπεζέλ, εικον. Ελοντί Ντιράν, μτφρ. Πετρούλα Γαβριηλίδου, εκδόσεις Μίνωας

Δείτε πως θα κερδίσετε ένα από τα τρία βιβλία στο τεύχος των «Ερευνητών» το Σάββατο 5 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή