Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βουλή των Εφήβων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Βουλή των Εφήβων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν οι εργασίες της ΙΘ΄ Συνόδου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων». Οι εργασίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, με την συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Η φετινή διοργάνωση διατηρεί μεν τον χαρακτήρα του προγράμματος προσομοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ωστόσο αποτελεί και την αφετηρία για καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται κατά την ΙΘ’ Σύνοδο.  Συγκεκριμένα, αξιοποιήθηκαν οι νέες τεχνολογίες (Facebook, blog, Wiki) για την επιλογή των «Εφήβων Βουλευτών», επιχειρήθηκε η εισαγωγή στοιχείων προσομοίωσης κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ ξεκίνησε και η συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού, ο οποίος θα έχει ενεργό συμμετοχή και κατά τις εργασίες της Συνόδου στην Αθήνα, με στόχο την ουσιαστικοποίηση του διαλόγου και του προβληματισμού μεταξύ των μαθητών.

Ενημερωθείτε σχετικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος της Βουλής και της «Βουλής των Εφήβων».

 

Οι εργασίες της Συνόδου αποτελούν προσομοίωση του νομοθετικού έργου (συνεδριάσεις των «εφήβων βουλευτών» σε τμήματα και σε Ολομέλεια) και του κοινοβουλευτικού ελέγχου (κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων προς τον Υπουργό Παιδείας). Δηλαδή, οι τριακόσιοι «Έφηβοι Βουλευτές» (260 από την Ελλάδα, 20 από την Κύπρο και 20 από σχολεία του απόδημου ελληνισμού) που θα πάρουν μέρος στις εργασίες της Συνόδου θα έχουν την ευκαιρία να προσομοιώσουν το νομοθετικό έργο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω εκδηλώσεις:

• 5/7 • 9 μ.μ. • Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: Τρεις θεατρικές παραστάσεις από μαθητές σχολείων της Αθήνας που έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (καλλιτεχνική επιμέλεια: Grasshopper youth).

• 6/7 • 8.30 μ.μ. • Αττικό Θέατρο: Συναυλία από μαθητές των Μουσικών Σχολείων Παλλήνης και Αλίμου.

Την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση του προγράμματος έχει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή