Κουκλοθέατρο με πετάλι

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα από κουκλοπαίκτες, οι Petal Puppets, περιοδεύουν στην Αμερική με τα ποδήλατά τους.

Οι Petal Puppets θα μετακινούνται από πόλη σε πόλη αποκλειστικά με ποδήλατα, απαλλάσσοντας έτσι την ατμόσφαιρα από τα επιβλαβή καύσιμα ενός αυτοκινήτου. Ενώ η παράσταση σκιών-κουκλοθεάτρου που θα παρουσιάζουν περιλαμβάνει και προτζέκτορα, που ενεργοποιείται κάνοντας… πετάλι! Δηλαδή, ο φωτισμός θα παράγεται από το ποδήλατο – έτσι το ηλεκτρικό φως θα προβάλλεται στο πίσω μέρος της οθόνης και θα δημιουργεί το θέατρο σκιών!

Τα μέλη της ομάδας γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμη φοιτητές. Όλοι τους ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον. Η Σειρήνα Κινγκ, ένα από τα μέλη, έχει ήδη προσφέρει εργασία ως ακτιβίστρια, ενώ τώρα ασχολείται με τα δικαιώματα των μεταναστών. «Όλοι ενδιαφερόμαστε να δημιουργούμε τέχνη για τον κόσμο και να την παρουσιάζουμε με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για το περιβάλλον», δηλώνει. Σκοπός της περιοδείας των νεαρών κουκλοπαικτών είναι να προσφέρουν στο κοινό τους ένα θέαμα διαφορετικό, κάτι που αλλιώς δε θα είχε το κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει. Οι παραστάσεις θα δίνονται δωρεάν, σε δημόσιους χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή